Nemrégiben megkért egy ismerősöm, hogy az általa szervezett fogyókúrás táborba állítsak össze pár napra étrendet. Nem kell semmi komolyra gondolni, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú ételekre volt szüksége, amiknek az elkészítése sem ördöngösség.
Rengeteg ötletem volt, örültem a kihívásnak, hiszen mostanában sokat foglalkozom az egészséges életmóddal.
Az egyik első ötletem a következő sült csirkemell volt, amit mozzarellával és bazsalikommal bolondítottam meg, köretnek pedig sült almát kínáltam hozzá. Mindenkinek nagyon ízlett, szerintem ezzel a fogással általános sikert lehet aratni, még a legfinnyásabbak is megeszik. 🙂
Nagyon egyszerű az elkészítése, gyorsan meg is van, ideális akár gyors ebédnek vagy vacsorának. Nem diétázóknak, gyerekeknek egy kis párolt rizst vagy sült krumplit készíthetünk mellé.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzálló tálba fektetjük. A mozzarellákat lecsepegtetjük, vékonyan felszeleteljük. A bazsalikomlevelekkel felváltva a csirkemellekre helyezzük.
200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt a húsra olvad, esetleg meg is barnul itt-ott (20-30 perc).
Közben az almákat félbevágjuk, magházukat kiszedjük. A feleket két-háromba vágjuk. Megszórjuk fahéjjal, a hús mellé toljuk a sütőbe, míg elveszti a keménységét, de nem puhul meg teljesen.
Tálaláskor két szelet sajtos hús mellé szedünk néhány sült almadarabot, bazsalikomlevelekkel díszítjük.