Írd be, mit keresel:

Tömör gyönyör egészségesebben: banános crumble csokis-zabpelyhes morzsával

A crumble az angolok morzsasütije, ami nagyon gyümölcsös. Pitetálban készül, alul sok gyümölccsel, felül ropogós morzsával. Ennek alapján készült most egy kiadós és egyszerű, egészségesebb, téli változat - zabpehellyel, csokival, körtével és banánnal.

Cookta - 2024.01.24.
Tömör gyönyör egészségesebben: banános crumble csokis-zabpelyhes morzsával

Nagyon finom és illatos, gyors téli desszert a banános-körtés morzsapite, ami egyszemélyes szufléformákban gyorsan elkészül. A gyümölcsök krémesre, a morzsa ropogósra sül, villámgyorsan összedobható, és fantasztikus illatok lengik be a konyhát, isteni desszertet igérve.

A crumble lényege, hogy a gyümölcsök alulra kerülnek a sütőtálban, erre jön a klasszikusan vajjal, liszttel és cukorral összemancsolt morzsa, ami most zabpehellyel, mézzel és kókuszzsírral készült, némi fűszerrel kiegészülve. A zsiradék és a fűszer egy része sülés közben lecsordogál a gyümölcsre, ami krémesre párolódik ebben a finom szaftban, míg a tetején a morzsa ropogósra pirul. Mennyei finomság, tessenek kipróbálni!

Banános-körtés crumble csokis morzsával

Hozzávalók:

  • 2 banán
  • 2 körte
  • 1/2 citrom
  • 6 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg csokoládé vagy csokicsipsz
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2-3 evőkanál darált dió, mandula vagy mogyoró
  • 2-3 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés: Kevés kókuszzsírral kikenünk 4-6 szufléformát, majd a maradék kókuszzsírt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a kakaóport, a fahéjat, a mézet, a darált csonthéjat és a csokicsipszet vagy a finomra vágott csokoládét, és kanállal összekeverjük.

A körtét és a banánt meghámozzuk, a körtét kicsumázzuk és apróra kockázzuk, a banánt felkarikázzuk, majd mindkettőt tálba tesszük, hozzáreszeljük fél citrom héját, hozzáfacsarjuk a levét, és lazán összeforgatjuk, majd belekanalazzuk a tálkákba. Elosztjuk a tetejükön a csokis zabpelyhet, kanállal lenyomkodjuk.

180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük, míg a teteje ropogósra, a gyümölcsök krémesre sülnek. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint vaníliafagyival – vagy diétásabb megoldásként fahéjas joghurttal – tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.