Írd be, mit keresel:

Mikor és miért lehet előnyös a ragasztó spray használata?

Amikor napirendre kerül az otthonunkban lévő használati tárgyak, szerkezeti elemek, burkolatok felújítása vagy átalakítása, akkor sok esetben szükség lehet egy alapvető művelet elvégzésére. Ez nem más, mint a ragasztás.
Cookta - 2024.01.26.
Mikor és miért lehet előnyös a ragasztó spray használata?

A ragasztással két vagy akár több tárgyat is megbízhatóan egymáshoz tudunk rögzíteni, feltéve persze, ha a megfelelő típusú ragasztót használjuk a munkához. E tekintetben meglehetősen nagy választék áll rendelkezésünkre, többek között például a MesterekFutára egyéb ragasztói között is szereplő ragasztó spray-k is elérhetőek. 

Ezeknek az alkalmazása számos esetben jó szolgálatot tehet, így mindenképpen megéri számításba venni a használatukat. Persze mielőtt ezt megtennénk, tisztában kell lennünk az alapvető tudnivalókkal, beleértve azt is, hogy pontosak mikor és miért lehet előnyös az ezekkel a termékekkel történő ragasztás.

Milyen előnyei vannak a ragasztó spray-nek?

Mi mással is kezdhetnénk, mint a ragasztó spray-k előnyeivel? Akárcsak bármelyik spray kiszerelésű terméket, ezeket is nagyon egyszerűen, kényelmesen, s ezáltal gyorsan lehet alkalmazni még a nehezebben hozzáférhető helyeken is.

Ha belegondolunk, ez logikus is, hiszen nincs szükség semmilyen plusz eszközre ahhoz, hogy felvigyük a ragasztót az adott felületre. Csak annyi teendőnk van, hogy felrázzuk a flakont és a tetejét megnyomva kifújjuk az anyagot.

Számos különböző felületen alkalmazhatók és a közhiedelemmel ellentétben nemcsak átmeneti, hanem akár tartós ragasztás is kialakítható velük. Ami az erősségüket illeti, nem gyengébbek, mint a gél állagú ragasztók, a használat után pedig nem kell tartanunk attól, hogy beszárad az anyag – ez ugyanis nem történik meg.

Milyen anyagokat tudunk vele ragasztani?

Mint, ahogy azt már említettük, a ragasztó spray-k nagyon sokoldalúan használhatók. Jól működnek például papíron, kartonon, de bátran használhatóak gumin, szöveten, üvegszálas anyagokon, parafán, bőrön sőt még műanyagon is. Az alap pedig, amire ragasztunk lehet beton, üveg, fém vagy akár festett fal is. Az, hogy az adott termék pontosan milyen anyagokon használható, változó lehet, így az adatokat minden esetben érdemes leellenőrizni a csomagoláson.

Léteznek olyan ragasztó spray-k is, melyek tömítő- vagy kompressziós szalagok ragasztására is kiválóan alkalmazhatók. Ezek a típusok jól tűrik a nagyon alacsony és a nagyon magas hőmérsékletet is, ráadásul elöregedésre sem hajlamosak, így hosszú távon is megbízható végeredményt tudnak nyújtani. 

Néhány tudnivaló a használatáról

Bár nagyon egyszerűen lehet alkalmazni őket, néhány dologgal nem árt tisztában lenni. Kültéren például nem célszerű a használatuk, mert egy gyengébb szél is elfújhatja az anyagot.

A beltéren történő használat közben oda kell figyelni, hogy megfelelően szellőzzön a helyiség, a ragasztandó felületet pedig előzetesen alaposan meg kell tisztítani, hogy a ragasztó jól meg tudjon tapadni rajta.

Ezek tehát a legfontosabb tudnivalók, amikkel jó, ha tisztában vagyunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.