Írd be, mit keresel:

Örök sláger a húsgombóc – most pikáns mustáros mártással

Az apróra formázott húsgombócok mindig sikert aratnak, nem mellesleg gyorsan és egészen biztosan átsülnek belül is, mire kívül szép színt és egy kis ropogós pörzsöt kap a golyóbis. Most mustáros mártással készült, pikáns és ellenállhatatlanul finom!

Cookta - 2024.01.29.
Örök sláger a húsgombóc – most pikáns mustáros mártással

A darált hús igazi adu ász a konyhában, sokféle változatban keríthetünk belőle kiadós és gyors fogást is, a chili con carnétől a különféle burgerekig, a fasírtféléktől a tésztaszószokig. A húsgolyó azért jó, mert magában és különféle szószokkal is remek, az olaszos paradicsomostól a svéd barnamártásoson át a görögös joghurtosig. Most fehérboros-mustáros mártás készült hozzá pár perc alatt, ugyanabban a serpenyőben, amiben a golyóbisok előzőleg kisültek, felhasználva így a kevés visszamaradt fűszeres zsiradékot és az értékes kis pörzsanyagokat.

Húsgombócok mustáros mártással

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 1 tojás
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet toast kenyér
  • kevés liszt
  • kevés olívaolaj
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • só, bors

Elkészítés: A hagymákat és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, finomra vágjuk, és 2-3 evőkanál olajon megdinszteljük. A toast kenyeret egy késes robotgépbe csipkedjük, morzsásra mixeljük. Egy keverőtálba tesszük a darált hús, hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott petrezselymet, a dinsztelt hagymát és a morzsás toast kenyeret, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

A masszából kis gombócokat formázunk, és lisztben meghempergetjük. Egy serpenyőben kevés olívaolajat felforrósítunk, és a gombócokat minden oldalukon szép pirosra sütjük, majd kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékot felöntjük a borral, hozzámorzsoljuk a leveskockát, elkeverjük. A mustárt 1,5 dl vízzel elkeverjük, és ezt is a serpenyőbe öntjük, és 3-4 perc alatt összeforraljuk. A húsgombócokat visszatesszük, átforrósítjuk.

Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk, mellé párolt rizst vagy krumplipürét, ízlés szerinti köretet kínálhatunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.