Írd be, mit keresel:

Mediterrán paprikás krumpli szaftosan, pirított csirkemellel

Szeretem az egyszerű, házias ízeket, de szívesen elcsábulok, hogy más konyhák ízvilágát kipróbáljam. Így volt most is: igaz, hogy a mi paprikás krumplink is isteni, de ezt a nyárias hangulatú változatot (legalább) egyszer meg kell kóstolni...

Cookta - 2024.01.30.
Mediterrán paprikás krumpli szaftosan, pirított csirkemellel

Most egy spanyol recept alapján készült, paprikás és krumplis is, de van benne padlizsán, csirkemell és paradicsom is, és mondhatom, hogy isteni finom. Mivel a nagy, húsos paradicsomok ilyenkor elég ízetlenek, a kamrában lévő passzírozott paradicsomlémet használtam. De nyáron mindenképpen ki fogom próbálni friss paradicsommal. 🙂

Addig is, szerintem többször el fogom készíteni, a szaftjában benne van a nyár!

Forrás: Hajós Ágnes

Mediterrán paprikás krumpli

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 nagyobb krumpli
  • 1 közepes padlizsán
  • 1 l passzírozott paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj

Elkészítés: A csirkemellfiléket nem túl vékony csíkokra vágjuk, a krumplikat meghámozzuk, félcentisre szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk.

Egy lábasba pár evőkanál olívaolajat öntünk, az előtte megsózott, borsozott husikat kissé megpirítjuk. Kivesszük, félretesszük. Ha nagyon elfogyott volna az olaj, pótoljuk.

Mehetnek a helyére a krumplikarikák, amiket sütés közben szintén megsózunk. Nem kell nagyon megkapatni, de ne maradjon nyers a közepe. Ezeket is félretesszük.

Ugyanebben a lábasban folytatjuk tovább, ha kell, ismét pótoljuk az olajat. Beleszórjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát is, mikor megérezzük az illatát, mehet hozzá a padlizsán, majd a paradicsomlé. Az egészet közepes lángon, fedő alatt összefőzzük. Mikor a padlizsán puha és a szósz sűrű, összeturmixoljuk az egészet, majd visszaöntjük a lábasba.

Mehet hozzá a krumpli és a hús, kb. 10 perc alatt összefőzzük. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.