Írd be, mit keresel:

Bohém szelet, a duplán csokis süti

A bohém csemege egy méltatlanul mellőzött, szinte elfeledett cukrászati klasszikus, ami az utóbbi időkben szinte teljesen kikopott nemcsak a cukrászdák kínálatából, de az emlékeinkből is. Pedig nagyon csokis, mogyorókrémes, érdemes újra felfedezni!

Cookta - 2024.02.01.
Bohém szelet, a duplán csokis süti

Pillekönnyű, nagyon habos, csupa csoki finomság a bohém csemege, eredetileg három kakaós-diós réteg közé töltik a mogyorópralinével dúsított párizsi csokikrémet, majd az egészet bevonják még csokoládéval. A csemege névre éppen ezzel szolgál rá, hiszen szaknyelven így hívják azokat a tartósabb cukrászkészítményeket, amelyeket csokoládéval vonnak be. A csokoládé pedig nemcsak finom, de jól konzervál is, kiszen a levegőtől elzárja az érzékenyebb krémet, a kiszáradástól pedig a piskótát.

Mivel otthon kicsi az esélye, hogy tönkremenjen vagy kiszáradjon ez a brutálisan finom csokis süti, most elmaradt a csokis bevonat, helyette a teteje lett egy kicsit kócos és tortadarával pöttyözött, hogy a bohémsége mégis megmaradjon. Az ízeiben viszont nem csalatkozhatunk: nagyon finom, és egyszerűsége okán pedig cukrászati ismereteket sem igényel ez a változat.

Bohém szelet

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg liszt

A krémhez:

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 2 dl tejszín

Valamint:

  • tortadara a tetejére

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjül. A sárgákhoz adjuk a porcukrot, jó habosra, krémesre, levegősre verjük. Hozzászitáljuk a kakaóport és a lisztet, összekeverjük, majd több részletben beleforgatjuk a tojáshabot, végül pedig a darált diót.

Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítjuk, és légkeverés mellett 180 fokon kb. 18-20 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve a papír segítségével kiemeljük, rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a csokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és a tejszínt is, simára keverjük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd a hűtőben még legalább 1 órát pihentetjük, hogy kellően lehűljön.

A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és hosszában ízlés szerint 2 vagy 3 csíkra vágjuk. A csokoládékrémet elektromos robotgéppel habosra felverjük, és elosztjuk a piskótacsíkok tetején vastagon, villával kócosra borzoljuk, az oldalát is vékonyan bevonjuk a krémmel, és a tortadarával meghintve szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.