A kókusz és a csokoládé világbajnok párost alkotnak, gondoljunk csak a retró kókuszgolyóra vagy a kókuszos-csokis tekercsre, hogy a kókuszkockát már ne is említsük, de a Bounty szelet népszerűsége is bizonyság erre, ami a most következő süteményt is ihlette.
Nagyon csokis és nagyon kókuszos, minden édesszájú álma lehet ez a Bounty szelet, amit még elkészíteni sem nehéz. A tésztája könnyű és puha, egyáltalán nem száraz, köszönhetően egy kis olvasztott vajnak, amivel a klasszikus piskótatésztát gazdagítjuk, a krémje pedig, bár nagyon kókuszos, egyáltalán nem száraz, és nem is túl édes és fojtós: ennek titka a tejszínhab, amivel lággyá, könnyeddé tesszük.
A sütemény most egy közepes tepsiben készült, majd szeletekre vágva került asztalra, de ünnepi alkalomra megsüthető tortának is, mert annyira finom, hogy bőven megállja a helyét akár egy születésnapi, névnapi vagy évfordulós köszöntés alkalmával is. Ha tortának sütjük, akkor tepsi helyett a kakaós piskótát kapcsos tortaformába simítva süssük meg, a tetejét pedig kicsit díszítsük plusztejszínhabbal vagy kókuszpehellyel.
Hozzávalók:
A piskótához:
A kókuszos krémhez:
Valamint:
Elkészítése: A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a vizet és az olvasztott vajat, majd beleszitáljuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A sűrített tejet egy kisebb forralóban felmelegítjük, közben a porzselatint egy kis tálkában elkeverjük a vízzel. A meleg sűrített tejhez öntjük, a tűzről levéve félretesszük.
Közben a tejszínt felverjük, amikor már kemény, hozzáöntjük a sűrített tejet, és még egy kicsit verjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, elkeverjük.
A kihűlt kakaós piskótát lapjában félbevágjuk, megtöltjük egyenletesen a kókuszos krémmel, finoman lenyomkodjuk, hogy a sütemény összesimuljon.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, majd a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk, végül ízlés szerint meghintjük kókuszreszelékkel.
Hűvös helyen pihentetjük 1-2 órát tálalás előtt, hogy a csokimáz megdermedjen, és az ízek kissé összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.