Írd be, mit keresel:

Bounty szelet – csoki-kókusz duó egy isteni sütiben

A kókusz és a csokoládé világbajnok párost alkotnak, gondoljunk csak a retró kókuszgolyóra vagy a kókuszos-csokis tekercsre, hogy a kókuszkockát már ne is említsük, de a Bounty szelet népszerűsége is bizonyság erre, ami a most következő süteményt is ihlette.

Cookta - 2024.02.02.
Bounty szelet – csoki-kókusz duó egy isteni sütiben

Nagyon csokis és nagyon kókuszos, minden édesszájú álma lehet ez a Bounty szelet, amit még elkészíteni sem nehéz. A tésztája könnyű és puha, egyáltalán nem száraz, köszönhetően egy kis olvasztott vajnak, amivel a klasszikus piskótatésztát gazdagítjuk, a krémje pedig, bár nagyon kókuszos, egyáltalán nem száraz, és nem is túl édes és fojtós: ennek titka a tejszínhab, amivel lággyá, könnyeddé tesszük.

A sütemény most egy közepes tepsiben készült, majd szeletekre vágva került asztalra, de ünnepi alkalomra megsüthető tortának is, mert annyira finom, hogy bőven megállja a helyét akár egy születésnapi, névnapi vagy évfordulós köszöntés alkalmával is. Ha tortának sütjük, akkor tepsi helyett a kakaós piskótát kapcsos tortaformába simítva süssük meg, a tetejét pedig kicsit díszítsük plusztejszínhabbal vagy kókuszpehellyel.

Bounty szelet

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 púpos evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál víz

A kókuszos krémhez:

  • 1 tubus sűrített tej (170 g)
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 teáskanál porzselatin
  • 6 evőkanál vízben

Valamint:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • diónyi vaj
  • kókuszreszelék

Elkészítése: A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a vizet és az olvasztott vajat, majd beleszitáljuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A sűrített tejet egy kisebb forralóban felmelegítjük, közben a porzselatint egy kis tálkában elkeverjük a vízzel. A meleg sűrített tejhez öntjük, a tűzről levéve félretesszük.

Közben a tejszínt felverjük, amikor már kemény, hozzáöntjük a sűrített tejet, és még egy kicsit verjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, elkeverjük.

A kihűlt kakaós piskótát lapjában félbevágjuk, megtöltjük egyenletesen a kókuszos krémmel, finoman lenyomkodjuk, hogy a sütemény összesimuljon.

Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, majd a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk, végül ízlés szerint meghintjük kókuszreszelékkel.

Hűvös helyen pihentetjük 1-2 órát tálalás előtt, hogy a csokimáz megdermedjen, és az ízek kissé összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.