A csirkemell kétségkívül az egyik legkedveltebb húsféle, kiadós, sovány és nagyon sokféle módon készíthető, de valljuk be: de csak úgy jó, ha nem száraz, hanem kellően fűszeres és omlós. Most zöldséges töltelékkel tekercsnek készült, vékony füstölt szalonna fogja körbe, tökéletesen szaftos és isteni finom.
A hosszú, vékony zöldbab szinte adja magát, hogy hússzeletbe göngyöljük, és szerencsére szezonján kívül fagyasztott formában bármikor beszerezhetjük. Alakbarát és nagyon finom, méltatlanul hanyagoljuk, és egy kis sárgarépával és húsos kaliforniai paprikával igazán színes tölteléket kerekíthetünk belőle pofonegyszerűen.
Hozzávalók:
Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk, és a kaliforniai paprikával együtt vékonyan felcsíkozzuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és a zöldségeket rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és fedő alatt 5 percig pároljuk.
Közben a csirkemelleket lapjában bevágjuk, kinyitjuk, sózzuk, borsozzuk, kissé kiklopfoljuk belülről. 2-2 szelet bacont egymást kicsit fedve kiterítünk, ráfektetjük a hússzeleteket, ráhalmozzuk a zöldségeket, és szorosan feltekerjük, majd sütőtálba tesszük. Meglocsoljuk a fehérborral.
Fóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 40 percig sütjük-pároljuk, majd levesszük a fóliát, és grill fokozatra kapcsolva 10 perc alatt kicsit megpirítjuk.
Ízlés szerint salátával, krumplipürével, párolt rizzsel vagy kuszkusszal, más körettel tálaljuk.