Írd be, mit keresel:

Baconben sült omlós csirkemell színesen, zöldbabos töltelékkel

A csirkemell kétségkívül az egyik legkedveltebb húsféle, kiadós, sovány és nagyon sokféle módon készíthető, de valljuk be: de csak úgy jó, ha nem száraz, hanem kellően fűszeres és omlós. Most zöldséges töltelékkel tekercsnek készült, vékony füstölt szalonna fogja körbe, tökéletesen szaftos és isteni finom.

Cookta - 2024.02.07.
Baconben sült omlós csirkemell színesen, zöldbabos töltelékkel

A hosszú, vékony zöldbab szinte adja magát, hogy hússzeletbe göngyöljük, és szerencsére szezonján kívül fagyasztott formában bármikor beszerezhetjük. Alakbarát és nagyon finom, méltatlanul hanyagoljuk, és egy kis sárgarépával és húsos kaliforniai paprikával igazán színes tölteléket kerekíthetünk belőle pofonegyszerűen.

Zöldbabos töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 8 szelet bacon
  • 20 dkg fagyasztott zöldbab
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1 kis szál sárgarépa
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk, és a kaliforniai paprikával együtt vékonyan felcsíkozzuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és a zöldségeket rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és fedő alatt 5 percig pároljuk.

Közben a csirkemelleket lapjában bevágjuk, kinyitjuk, sózzuk, borsozzuk, kissé kiklopfoljuk belülről. 2-2 szelet bacont egymást kicsit fedve kiterítünk, ráfektetjük a hússzeleteket, ráhalmozzuk a zöldségeket, és szorosan feltekerjük, majd sütőtálba tesszük. Meglocsoljuk a fehérborral.

Fóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 40 percig sütjük-pároljuk, majd levesszük a fóliát, és grill fokozatra kapcsolva 10 perc alatt kicsit megpirítjuk.

Ízlés szerint salátával, krumplipürével, párolt rizzsel vagy kuszkusszal, más körettel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.