Írd be, mit keresel:

Banánfánk – filléres finomság percek alatt

Villámgyors és rém egyszerű finomság a banánfánk, csupán 4 alapanyag kell hozzá, és 5 perc az összeállítása. Egy tartalmas, kiadós leves után ideális „második”, de uzsonnára is készíthetjük – Nutellával, olvasztott csokival vagy lekvárral is isteni!

Cookta - 2024.02.08.
Banánfánk – filléres finomság percek alatt

A fánkról elsőre mindenkinek a foszlós szalagos fánk jut eszébe, ami tényleg elképesztően finom, de nem mindig állunk neki a kelt tésztával pepecselni, nincs is mindig időnk rá, de ettől még nem kell lemondani a fánk élményéről. A banános fánk egy csodás finomság, csupán 4 alapanyag kell hozzá, az összeállítása csupán 5 perc, és már lehet is szaggatni a kis fánkokat a forró olajba.

Még könnyedebb lesz a fánk, ha egy kis sütőport is keverünk a liszthez, így kellően levegős lesz a tészta. Arra mindenképpen felhívnánk a figyelmet, hogy a banánok mérete és érettségi fokozata miatt kicsit változhat a cukor és a liszt mennyisége, így mindenki korrigálja, nehogy túl híg vagy túl édes legyen majd a banánfánk!

Banánfánk

Hozzávalók:

  • 3 kisebb érett banán
  • 2 tojás
  • 7,5 dkg cukor
  • 15 dkg liszt + egy kis sütőpor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A banánokat meghámozzuk, egy tálba tördeljük, pépesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is elkeverjük.

Bőséges olajat melegítünk, két kanál segítségével az olajba szaggatjuk a tésztát, és szép pirosra sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

Ízlés szerint olvasztott csokival, Nutellával, lekvárral tálaljuk…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.