Villámgyors és rém egyszerű finomság a banánfánk, csupán 4 alapanyag kell hozzá, és 5 perc az összeállítása. Egy tartalmas, kiadós leves után ideális „második”, de uzsonnára is készíthetjük – Nutellával, olvasztott csokival vagy lekvárral is isteni!
A fánkról elsőre mindenkinek a foszlós szalagos fánk jut eszébe, ami tényleg elképesztően finom, de nem mindig állunk neki a kelt tésztával pepecselni, nincs is mindig időnk rá, de ettől még nem kell lemondani a fánk élményéről. A banános fánk egy csodás finomság, csupán 4 alapanyag kell hozzá, az összeállítása csupán 5 perc, és már lehet is szaggatni a kis fánkokat a forró olajba.
Még könnyedebb lesz a fánk, ha egy kis sütőport is keverünk a liszthez, így kellően levegős lesz a tészta. Arra mindenképpen felhívnánk a figyelmet, hogy a banánok mérete és érettségi fokozata miatt kicsit változhat a cukor és a liszt mennyisége, így mindenki korrigálja, nehogy túl híg vagy túl édes legyen majd a banánfánk!
Hozzávalók:
Elkészítés: A banánokat meghámozzuk, egy tálba tördeljük, pépesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is elkeverjük.
Bőséges olajat melegítünk, két kanál segítségével az olajba szaggatjuk a tésztát, és szép pirosra sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
Ízlés szerint olvasztott csokival, Nutellával, lekvárral tálaljuk…