Vannak, akik kimondottan zölden szeretik, mások sárgára érve, a kicsit barnára pöttyözött még elmegy, de a puhuló banánt már senki nem igazán kedveli. Pedig előfordul, hogy túl sokat vettünk, nem megfelelően tároltuk, egyszerűen nem tudtuk felhasználni, és elindul a banán az enyészet felé - de ne hagyjuk!
Ne hagyjuk, mert
A legegyszerűbb módszer, ha gyorsan meghámozzuk, felkarikázzuk, és bedugjuk a fagyasztóba egy dobozba téve. Ebből barmikor kivehetünk egy adagnyit egy banánturmixhoz vagy egy smoothie-hoz, jól jöhet egy gyors banán alapú vegán fagyihoz.
Ha van egy kis időnk sütögetni, akkor a krémes és édes banánokat akár azonnal felhasználhatjuk egy isteni banánkenyérben vagy banános zabkekszben.
Ha pedig valami egészen elképesztően selymes és kényeztető desszertre vágyunk, akkor készíthetünk belőle csokikrémet – csupa gyümölcsből, egészségesen!
Csokikrém csak gyümölcsökből >>