Írd be, mit keresel:

Vörös bársony torta gránátalmával, csokoládékrémmel

Be kell valljam, nem rajongok a Valentin-napért, ha csak rágondolok, egy halom giccses csecsebecse jelenik meg a szemeim előtt. Szerintem sokkal többet ér egy különleges finomság, amivel meglepjük kedvesünket, belesütjük szívünket-lelkünket – bármikor!

Cookta - 2024.02.12.
Vörös bársony torta gránátalmával, csokoládékrémmel

Ha a kedvesünk rajong az édes és krémes tortákért, vagy szeretteinket szeretnénk meglepni valami ünnepi desszerttel, akkor ezzel a finomsággal biztosan el tudjuk majd varázsolni. A vörös bársony torta – vagyis red velvet cake – tésztája egy egyszerű kevert tészta, melyet piros ételfestékkel színezhetünk meg, ennyi ételfesték nem fog megártani, de ízlés szerint ki is hagyhatjuk, viszont akkor nem lesz vörös.

A krém pedig egy nagyon finom narancsos ízesítésű mascarponekrém, melybe gránátalma és fehér csoki is került. A tésztájában is van kakaó, és kétféle csoki került a tetejére is, így csokiimádóknak ideális finomság, ami szerintem ráadásul nagyon mutatós is.

Forrás: Kard Éva

Vörös bársony torta gránátalmás-csokoládés krémmel

Vörös bársony piskóta

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:

  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dkg tejföl
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 db gél állagú piros ételfesték (10 g-os)
  • 1 teáskanál ecet (10%-os)

Elkészítés: A puha vajat tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá a barna cukrot, a kakaót, az egész tojásokat, a tejfölt, a vaníliaaromát, az ételfestéket és az ecetet. Ezután keverjük pár perc alatt alaposan össze. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd szitáljuk hozzá a vajas-cukros keverékhez, és keverjük simára a tésztát.

A tortaformát vajazzuk és lisztezzük ki, egyenletesen simítsuk bele a simára kevert tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 45 percig, tűpróbáig. Én légkeverésnél 150 fokon 40 percig sütöttem.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Forrás: Kard Éva

Gránátalmás-csokoládés krém

Hozzávalók:

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 15 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db gránátalma

Elkészítés: A habtejszín feléhez reszeljük hozzá a narancshéjat, majd melegítsük majdnem forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apró darabokra tördelt fehér csokoládét, és kevergetve olvasszuk fel. Ezután hagyjuk visszahűlni.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra. Adjuk hozzá a visszahűtött csokoládét és a gránátalmamagokat, majd keverjük alaposan össze.

A maradék tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

A teljesen kihűlt tortalapot vágjuk el két egyenlő lappá, majd az alsó lapot helyezzük rá egy tálcára. Ezután kenjük rá a gránátalmás-csokoládés krémet, majd helyezzük rá a másik tortalapot.

Bevonat

Hozzávalók:

  • 5 dkg tortabevonó csokoládé
  • 3 dkg fehér csokoládé

Elkészítés: A tortabevonó csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd óvatosan öntsük, kenjük rá a torta tetejére. Ezután hagyjuk teljesen megdermedni.

A fehér csokoládét szintén olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd csorgassuk rá a megszilárdult csokoládéra. Végül ízlés szerint díszíthetjük még gránátalmával.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.