Újabb csirkés fogás készült nálam, természetesen figyelve az egészséges és könnyű alapanyagokra, mert edzőként erre mindig figyelek. A körete most nem a szokásos rizs, hanem teljes kiőrlésű tészta lett. Lányok, ez egy igazi pasifogó menü! ;)
A csirkemell az egyik legkedvezőbb összetételű fehérjeforrásunk, ami zsírt alig tartalmaz, így nálam ez az egyik leggyakoribb alapanyag. Szerencsére annyira jól ízesíthető és variálható, szinte minden illik hozzá az egzotikustól az olaszosig, a magyarostól az izgalmasan fűszeresig. Most egy nagyon egyszerű, de isteni finom ragut főztem belőle, amit teljes kiőrlésű tésztával tálaltam.
A csirke mellett csiperkegombát tettem bele, és pár darab koktélparadicsomot, kókusztejszínnel selymesítettem, így laktózmentes étrendbe is beilleszthető. Bár van benne pirospaprika, nem kimondottan magyaros, mert oregánó, citromlé, fokhagyma és paradicsompüré is ízesíti, nagyon kellemes és izgalmas lett, és nem csak nekem ízlett…
Hozzávalók:
Elkészítés: A vöröshagymát felkockáztam, üvegesre pároltam kevés kókuszolajon, majd hozzáöntöttem az apró kockára vágott csirkemellet, és fehéredésig sütöttem. Hozzákevertem még a felszeletelt gombát is, és megvártam, míg az is megpuhul. Közben sóztam, borsoztam, végül hozzáadtam a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a citrom levét és a fűszerpaprikát, alaposan összeforgattam. Kis párolás után tettem bele az oregánót és a főzőtejszínt a koktélparadicsommal és petrezselyemmel együtt. Néhányszor megforgattam ezekkel együtt.
Közben a tésztát bő, sós vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőztem, majd leszűrtem, utolsó lépésként tányérba szedtem, és ráhalmoztam a finom fűszeres csirkeragut, és egy kevés reszelt sajttal meghintve tálaltam.