Pár alapanyag, 20 perc, és már tálalhatjuk is az ázsiai hangulatú egészséges és finom fogást, ami egyszerre friss és pikáns, édeskés és csípős. A pácba egy kis barna cukor és halszósz került, ez utóbbi kiváltható szójaszósszal, valamint gyömbér kerül, ettől lesz különösen izgalmas, illetve a sütés közben karamellizálódó cukortól.
A csípősséget mindenki maga állítsa be ízlés szerint, érdemes inkább kevesebb tüzességgel kezdeni, mert az ételből kivenni már nem tudjuk, de hozzáadni mindig lehet. Ha valaki szaftosabban szereti, adhat még hozzá folyadékot, vagy akár fel is öntheti és lágyíthatja egy kis kókusztejjel.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A páchoz a szójaszószt vagy halszószt egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a barna cukrot és az olajat, összekeverjük, majd a csirkehúst beleforgatjuk. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük vagy fokhagymaprésen mindkettőt átnyomjuk, ezt is a húshoz adjuk.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, majd a csirkemellet pácostul ráöntjük, és hagyjuk, hogy kicsit lepiruljon, a cukor karamellizálódjon, időnként átforgatjuk. Közben az újhagymát megtisztítjuk, és 4-5 centis darabokra vágjuk, a csirkéhez adjuk ízlés szerint egy kicsi vagy több csilivel, és felöntjük 1 dl vízzel vagy alaplével, kicsit átkeverjük, és fedő alatt kb. 10 perc alatt készre főzzük, amíg a hús omlósra puhul, a szaft pedig besűrűsödik.
Azonnal tálalhatjuk, párolt rizs tökéletes mellé.