A karakteres parmezán az egyik kedvencem volt, amíg nem lettem vegán. Ez az érett sajt még kis mennyiségben is annyi aromát ad az ételnek, legyen az tészta, rizottó vagy egy saláta, hogy nehezen mondtam le róla, de szerencsére találtam egy mindenmentes alternatívát, ami ráadásul gyors és egyszerű.
Tudom, sokan úgy tartják, hogy aki a vegán életmódot választja, ne keresgélje a régi ízeket. Szerintem sem feltétlenül kell, mert annyira változatosan és kreatívan lehet használni a növényi alapanyagokat, de néha van egy-egy jó alternatíva, és ha olyan egyszerű és finom, mint ennél a receptnél, akkor miért is ne használhatnánk?
Forrás: Színek és virágok
A sörélesztőpehely a lényege ennek a mindenmentes sajtpótlónak, amit bio- vagy reformboltokban könnyedén be lehet szerezni, nagyon egészséges, tele van mindenféle B-vitaminnal, ez adja a sajtos ízt, és a kész keverék nagyon változatosan használható, és több hétig is eltartható lezárt üvegben, hűvös helyen. Próbáljátok ki tészta, pizza, saláta tetejére szórva, szendvicskrémbe keverve, vagy akár sült zöldségekre hintve – mi nagyon szeretjük!
Hozzávalók:
Elkészítése: A hozzávalókat aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, amíg a mandula apró morzsákra esik szét, és már kész is a vegán reszelt parmezán.
Forrás: Színek és virágok