A Nutella nemcsak kenyérre kenve finom, hanem nagyon jó alapanyag különféle süteményekbe. A kakaós mogyorókrémmel egyszerű, de mennyeien finom – a gyümölcskenyérhez vagy a banánkenyérhez hasonló–- édes kenyeret süthetünk, ami reggelire, uzsonnára, vendégeknek is tökéletes.
A Nutellát nem nagyon kell tukmálni senkire: minden édesszájú rajong a sűrű, nagyon csokis-mogyorós krémért, bár vannak, akik önmagában azért túl édesnek tartják. Az alábbi Nutellakenyeret azonban ők is imádni fogják, egy pohár tejjel gyerekeknek, egy krémes tejeskávéval felnőtteknek ennél jobb hétvégi reggeli vagy ünnepi uzsonna nincs is.
Nem kalóriaszegény, de nem is ezt várjuk egy nutellás sütitől, viszont nagyon egyszerű sütemény, és olykor-olykor mindenki megérdemel egy kis extra kényeztetést. Kerek tortaformában sütve pedig akár szülinapi tortának is megállja a helyét.
Hozzávalók:
Elkészítés: A lágy vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat is hozzáadva simára dolgozzuk. Mehet bele a Nutella, majd a sütőporral elkevert liszt következik, végül pedig a tej, ezekkel is krémesre, simára keverjük.
A tésztamasszát kivajazott és lisztezett pástétom- vagy őzgerincformába öntjük, elsimítjuk, és 175 fokos sütőben, légkeverés mellett kb. 1 óra alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a süteményt kiborítjuk a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Szeletelve tálaljuk, de gőz felett megolvasztott étcsokoládéval is bevonhatjuk a Nutellakenyeret.