Írd be, mit keresel:

Oreo cupcake – muffin habkoszorúval és egy kis meglepetéssel

A fekete-fehér, nagyon csokis Oreo az utóbbi évek egyik legnagyobb slágere, nemcsak a keksz maga kedvelt, de olyan desszertek megihletője is, mint a csokis lasagne, az oreós pohárkrém vagy sajttorta, sőt még muffint is készíthetünk vele, mint az alábbi receptben.

Cookta - 2024.02.20.
Oreo cupcake – muffin habkoszorúval és egy kis meglepetéssel

Egy puha és omlós csokis muffin sokszor elég a boldogsághoz, de ünnepi alkalomra, buliba vagy gyerekzsúrra érdemes egy kicsit továbbgondolni, például muffinból cupcake-ké alakítani egy kis habbal, és sokak kedvencével, a csokis Oreo keksszel megbolondítani. Zseniálisan egyszerű, de nagyon jópofa és finom, ha a muffinkapszlik aljába egy félbeválasztott kekszet teszünk, mégpedig a krémes felét, így lesz egy kis roppanós réteg és töltelék is a süteményben, a maradék kekszfeleket pedig finomra őrölve tejszínhabba keverjük, és ezzel koronázzuk a csokis süteményeinket.

Ahhoz, hogy a tejszínhab kellően tartson, érdemes kevés mascarponét adni a tejszínhez, így jó keményre fel lehet verni. Szándékosan nem került most bele cukor, mert a muffin is elég édes, és az őrölt kekszmorzsa is kissé megédesíti…

Oreo cupcake

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg lágy vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 3 dl habtejszín
  • 2 evőkanál mascarpone
  • kb. 20 darab Oreo keksz

Elkészítés: A lágy vajat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és elektromos robotgéppel jó habosra verjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindig megvárva, hogy elkeveredjen, majd a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk, és megvárjuk, míg homogén tésztává összeáll.

A muffintepsit papírkapszlikkal kibéleljük. 12 Oreo kekszet szétválasztunk, a krémes felüket a muffinformák aljába tesszük úgy, hogy a krém felfelé nézzen, és egyenletesen elosztjuk rajtuk a tésztamasszát. 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Közben a megmaradt fél kekszeket késes robotgépbe tesszük, és egészen finomra daráljuk.

A habhoz a jól behűtött tejszínt keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a mascarponét, és jó kemény habbá verjük, majd a kekszmorzsát is hozzákeverjük.

A kekszes tejszínt habzsákba szedjük, és a muffinok tetejére nyomjuk. A maradék kekszeket ízlés szerint félbe vagy negyedbe vágjuk, és ezzel díszítjük a süteményeket.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.