Gyors, kiadós és isteni finom, akár serpenyőben, akár sütőben sütjük, pillanatok alatt összeállítható, ha a megfelelő hőfokon és ideig sütjük, akkor páratlanul finom a baconbe csavart sült csirkemáj. Előételnek is ideális, de krumplipürével vagy egy kukoricás, zöldborsós rizzsel főételnek is ideális gyors és finom fogás.
Az egyik legkiadósabb és legfinomabb belsőség a csirkemáj, amit rengeteg módon felhasználhatunk és elkészíthetünk, a levesbe szaggatott májgaluskától a resztelt májig, de a legegyszerűbb, ha vékonyra szelt baconbe tekerjük a felezett csirkemájat. Lehet előétel, falatnyi finomság egy testes vörösbor mellé, de egy salátával vagy egy krémes krumplipürével tökéletes főétellé is avanzsálhat.
Önmagában is nagyon finom, de egy kicsit csavarhatunk is rajta, ha a májat egy kicsit meglocsoljuk némi szójaszósszal és balzsamecettel, a vékony bacont pedig megkenjük egy kis mustárral. Apróság, de egészen elképesztő a különbség!
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemájat megmossuk, félbevágjuk, a felesleges hártyáktól megtisztítjuk. A balzsamecetet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a majoránnát összekeverjük, majd a májjal összeforgatjuk, fél órát pihentetjük.
A baconszeleteket kiterítjük, egyenletesen megkenjük a mustárral, majd a pácolt csirkemájakat körbetekerjük a baconnel.
Egy serpenyőt felhevítünk, felolvasztjuk benne a vajat, belerakosgatjuk a baconbe tekert májakat, és időnként megforgatva 4-5 perc alatt átsütjük. Ugyanezt megtehetjük 200 fokos sütőbe tolva is kb. 10-15 perc alatt.
Salátával vagy krumplipürével tálaljuk, nagyon finom!