Írd be, mit keresel:

Miért éri meg ma is a vendéglátóiparban dolgozni?

Bár a Covid-19 komoly kihívásokat jelentett a vendéglátás számára, még mindig sok lehetőség rejlik ebben a szektorban. Az iparág fokozatos újjáéledése, az álláslehetőségek bővülése is ezt mutatja. Cikkünkben bemutatjuk a legnépszerűbb vendéglátós munkákat és azok előnyeit!
Cookta - 2024.02.22.
Miért éri meg ma is a vendéglátóiparban dolgozni?

A vendéglátós munkák előnyei

A koronavírus-járványt követően a vendéglátóipar számos kihívással nézett szembe. Sokáig sehová sem mozdulhattunk ki: nem utazhattunk, az éttermek és bárok is zárva tartottak. Ám a járvány legpusztítóbb részének végéhez érve ismét nagy a kereslet az e téren szakképzett munkaerő iránt. Ha Baja környékén keresünk állást, a https://bajaallas.hu/allasok/vendeglatas oldalon, a Bajaállás hirdetései között számos munka közül válogathatunk.

Hogy miért éri meg a szektorban dolgoznunk? Többek között az alábbi előnyök miatt:

  • Rugalmasság: a vendéglátásban dolgozók általában részmunkaidős vagy időszakos szerződéssel dolgoznak. Ez különösen előnyös lehet, ha tanulás vagy más tevékenység mellett dolgozunk.
  • Változatos karrierlehetőségek: ez az iparág dinamikus, folyamatosan fejlődő. Ezáltal, ha már elég tapasztalatot szereztünk, viszonylag hamar szép karriert építhetünk. Például szakácsból a séfek világába, felszolgálóból pedig vezetői pozícióba juthatunk.
  • Csapatmunka: a vendéglátásban dolgozva megtanulhatjuk, hogyan kell hatékonyan csapatban dolgozni. A tapasztalatok pedig, melyeket a különböző helyzetekben szerzünk, megkönnyíthetik az együttműködést másokkal, az életünk egyéb területein is.

A legnépszerűbb vendéglátós munkák és főbb jellemzőik

  1. Szakács: az ételek elkészítéséért felelős szakemberek kreatívak, gyakorlatiasak és jó stressztűrő képességgel rendelkeznek. Szenvedélyük az ételek iránt megmutatkozik a konyhában.
  2. Felszolgáló: a felszolgálók az ételek és italok kiszolgálásáért felelnek az éttermekben. Megfigyelőképességük kiváló, kommunikatívak és jó problémamegoldó képességgel rendelkeznek. Mindemellett a türelem és az állóképesség is nagy erényük.
  3. Gyorséttermi futár: mivel ők az ételrendelések házhoz szállításával foglalkoznak, jól kell ismerniük a várost. Emellett önállóságuk és jó időgazdálkodási képességük teszi a futárokat sikeressé a szakmájukban.
  4. Pultos: a pultosok az italok kiszolgálásáért felelnek a bárokban vagy éttermekben. Gyorsak, jó szervezők és remek memóriával rendelkeznek. Empátiájuk, emberszeretetük pedig pozitív élménnyé teszi a vendégek számára az ottlétet.

Hogyan lássunk neki az álláskeresésnek?

Ha úgy döntünk, hogy a vendéglátásban szeretnénk dolgozni, gondoljuk át, hogy hosszú távon mi a célunk, honnan hová szeretnénk eljutni! Válasszunk olyan pozíciókat, amik segíthetnek elérni hosszú távú karriercéljainkat. Egy szabatos, friss önéletrajz elkészítése és az állásajánlatok kitartó böngészése mellett pedig érdeklődjünk személyesen vagy telefonon is a leendő munkáltatónál! Így könnyebben meggyőzhetjük őket a motivációnkról és elkötelezettségünkről.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.