Szeretünk néha csak úgy csipegetni, nassolgatni, és mivel előszeretettel próbálok ki új recepteket, most ez a hagymaropogós került sorra. Pofonegyszerű, és szinte semmi sem kell hozzá, így nagyon kíváncsi voltam az eredményre.
Ezt a receptet kicsit aggódva készítettem el, és fogalmam nem volt, hogy 2 vöröshagymából, kukoricalisztből, némi fűszerezéssel vajon mi sül majd ki. Így aztán izgatottan vártam, hogy kisüljön, majd kihűljön, és megkóstolhassam. A végeredmény pedig nagyon, de nagyon finom volt.
A sütés közben édeskésre karamellizálódott fűszeres hagymát egy ropogós réteg vonta be, melyhez nagyon jól illett a natúr joghurt, mellyel tálaltam. A hagymaropogós kellemesen fűszeres a kurkumának és a csilinek köszönhetően, de ízesíthető másképp is, legközelebb én is játszom még vele, mert nem utoljára készítettem.
Hozzávalók:
Elkészítés: A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb. fél órára.
A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt csilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük hozzá a masszához.
Egy serpenyőben hevítsünk bőséges mennyiségű olajat, majd evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás masszából. Mérsékeljük a hőfokot, közepes lángon süssük mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra úgy, hogy a hagyma is átsüljön.
Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk. Én joghurttal tálaltam, és nagyon finom volt, így együtt.