A hétvégében az (is) a jó, hogy lehet lazázni és lustulni, kicsit komótosabban indítani a napot és közösen, kiadósan reggelizni. Ilyen napok kedvence a pufi amerikai palacsinta, amit nemcsak édesen, de olykor sósan is érdemes kipróbálni.
A palacsinta minden változatban örök és megunhatatlan kedvenc, egy napot pedig palacsintával indítani – vagy akár lezárni, mert vacsorára is tökéletes – biztosan az egész családban sikert arat, és annyira laktat, hogy akár estebédig is kitart, mint ez a ropogós baconnal készült változat. A tészta gyorsan és egyszerűen kikeverhető és süthető, és a trükk, hogy nem olajjal vagy vajjal sül a tészta, hanem a baconből kisült zsiradékkal, amitől az egész palacsinta kellemesen füstös és ízletes lesz.
A kisült zsírra teljes egészében nem lesz szükség, de ne öntsük ki, hanem tegyük a hűtőbe, és használjuk olaj helyett például zöldségek párolásához – így egy kis extra illatot és aromát adva az ételnek…
Hozzávalók:
Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálba felütjük a tojásokat, felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a joghurtot is, elkeverjük, majd a kettőt összeöntjük, simára keverjük
A baconszeleteket egy száraz, forró tepsiben ropogósra sütjük mindkét oldalukon, majd egy tányérra kitesszük, a zsiradékot pedig egy teáskanálnyit kivéve egy tálkába kiöntjük. A tésztamasszából 2 evőkanálnyi adagokat teszönk a serpenyőbe, a kanál hátával körré formázzuk, és kb. 2 perc alatt megsütjük, majd egy lapáttal megfordítjuk, és még 2 percig sütjük. A maradék tésztához mindig egy kevéske zsiradékot adunk a serpenyőbe, és ugyanígy sütjük meg a többi palacsintát is.
A kisült palacsintákat a baconnel tálaljuk, ízlés szerint egy kis salátát – rukkolát vagy mást – és paradicsomot kínálhatunk mellé.