A csokoládé és a kókusz tökéletes páros bármilyen desszertben, gondoljunk csak a Bounty csokira. Ha igazán finomat szeretnénk, érdemes otthon elkészíteni, mert finomabb, mint a bolti, ráadásul nagyon egyszerű, és csak 3 alapanyag kell hozzá...
A csokoládé és a kókusz hihetetlen jó barátsága sok édességben bizonyított már, gondoljunk csak a kókuszgolyóra, kókuszkockára, a kókuszos-csokis keksztekercsre, és persze a világszerte ismert Bounty szelet sikere is bizonyság erre – ráadásul minden desszert közül ez az, amit a legegyszerűbben elkészíthetünk házilag is, csak kókuszreszelékre, sűrített tejre, esetleg 2-3 csepp vaníliaesszenciára és jó minőségű csokoládéra lesz szükségünk hozzá, meg némi türelemre.
A kókuszreszeléket és a sűrített tejet összekeverni gyerekjáték, a formázás sem nagy kihívás, de érdemes egy kicsit hűtőben pihentetni, hogy a kókusz megszívhassa magát, így sokkal finomabb lesz a desszert. A türelmetlenek persze felgyorsíthatják a dolgokat, de tapasztalatunk szerint érdemes egy kicsit türelmesnek lenni a tökéletesen puha Bounty kedvéért.
Hozzávalók:
Elkészítés: A kókuszreszeléket és a sűrített tejet egy tálban összekeverjük, majd rudakat vagy golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőben, hogy kellően megkeményedjenek.
A csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és a kókuszos rudakat vagy golyókat megmártjuk, megforgatjuk a csokiban, majd visszarakjuk a sütőpapírra, ízlés szerint meghintjük egy kis kókuszreszelékkel, és még 1-2 órát pihentetjük a hűtőben, hogy a csoki keményre dermedjen.