Mindig jól jönnek az egyszerű és gyors receptötletek, amit kicsik és nagyok is szívesen megesznek. A csirkemell ehhez remek alapanyag, amit rengeteg módon készíthetünk. Ritkán szoktuk ledarálva húsgombóchoz felhasználni – de csak mostanáig! Ez a friss, tavaszias hangulatú recept mindenkit meg fog győzni.
A csirkemell sovány fehérjeforrás, diétába is könnyedén beilleszthető, de nem árt változatosan elkészíteni, különféle ízesítőkkel variálni. A citromhéjjal és citromlével, kis mustárral megbolondított csirkefasírt például egészen új dimenziókat nyit meg: igazán friss, könnyed fogás, amibe a csirkemellen kívül csupán egy kis tojás és zsemlemorzsa kerül, de akár ez utóbbi zabpehelyre is cserélhető. Mivel a csirkemell gyorsan megsül, ezért elég hozzá egy kevés olaj, így kimondottan alakbarát húsgombóccal van dolgunk.
Készíthetünk mellé egy joghurtos mártogatóst, így partifalatnak vagy vendégvárónak is tökéletes, egy színes salátával vagy párolt zöldségekkel is tálalhatjuk, de nagyon jól illik hozzá a krumplipüré vagy a zöldséges rizs, bulgur, köles is köretnek.
Hozzávalók:
A mártogatóshoz:
Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, késes robotgépbe tesszük, pépesítjük. Hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk fél citrom levét, hozzáadjuk a mustárt, a tojássárgát és a zsemlemorzsát, majd alaposan összedolgozzuk.
Kisebb gombócokat formálunk a masszából, és serpenyőben, kevés olajon, időnként megforgatva megsütjük.
Közben a mártogatóshoz a joghurtot egy kis tálba öntjük, hozzáadunk egy kevés citromhéjat és finomra vágott mentát, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.
A csirkemellgolyókat a mártogatóssal tálaljuk, de készíthetünk mellé krumplipürét, salátát, párolt zöldséget is.