A csirkemellfilé az egyik legkedveltebb húsfélénk: gyorsan elkészül, kiadós és nagyon sokféle ízvilágban remekel. Egy friss, üde és pikáns mangós salsával pedig egyszerűen fergeteges!
A mangós salsa elkészítése csupán 5 perc, mégis egészen meglepően izgalmas, új dimenziókba emeli a roston sült csirkemellünket. Míg a bepácolt hús megsül, addig a salsa kicsit összeérik, az édes, a savanykás és a csípős ízek összeszelídülnek. A lilahagyma roppan, az avokádó pedig elolvad a szájban – egyszerűen tökéletes, ráadásul színes, nyáridéző, kicsit egzotikus is…
Ha a hozzávalókat apróbbra vágjuk, akkor tortillacsipsz mellé mártogatósnak is tökéletes, de nagyon jól illik akár egy szelet roston sült halhoz vagy pulykamellhez is. Ebben a formában akár diétás étrendbe is nyugodtan beilleszthető, de kiegészíthetjük egy kis párolt rizzsel is, még így is igazán alakbarát fogás.
Hozzávalók:
A salsához:
Elkészítés: Elsőként elkészítjük a pácot: a fűszerkeveréket az olajjal elkeverjük, majd a csirkemellfiléket egy tálba tesszük, összeforgatjuk a páccal, és félretesszük, amíg elkészítjük a salsát.
A mangót, az avokádót és a lilahagymát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a lime levét, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés aprított vagy őrölt csilit adunk hozzá, és óvatosan összeforgatjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, a bepácolt csirkemelleket beletesszük, először kérget sütünk a csirkemell mindkét oldalára, kb. 2-3 perc oldalanként, majd lefedjük, és pároljuk további 6-8 percig.
A sült csirkemellet a mangós salsával tálaljuk, készíthetünk mellé párolt rizst is, hogy tartalmasabb legyen.