A pita után új laposkenyér hódít, a jóval nagyobb és vékonyabb tortilla, ami apránként belopja magát a hazai street food kínálatba és remélhetően minél többek konyhájába is. Nagyon praktikus, sokféle módon variálható és villámgyors, egyszerű fogásokhoz is ideális, mint amilyen ez a csirkés-zöldséges wrap.
A tortillalap nagyon megkönnyítheti a dolgunkat, ha valami gyors és egyszerű, de egészséges fogásra vágyunk. Választhatunk búzalisztes és kukoricás, natúr, fokhagymás vagy sajtos változatokat, de létezik teljes kiőrlésű liszttel készülő is. A praktikus, visszazárható csomagolásnak köszönhetően sokáig eltartható, nem szárad ki, és száraz, forró serpenyőben fél perc alatt felfrissíthető.
A tortillalap persze csak a hordozó, a lényeg, hogy mit teszünk bele, és hát gyakorlatilag bármivel megtölthető, de akkor igazán jó, ha a szaftosra sült hús mellé jó sok ropogós friss zöldség és nem kevés szósz is kerül. Most csirkés változat készült mézes-csilis ízesítéssel, a falatokra vágott hús serpenyőben pár perc alatt megsül, omlós és fűszeres, a sok friss zöldséggel és a joghurtos szósszal pedig nemcsak gyors és isteni, de még egészséges is.
Hozzávalók:
Az öntethez:
Valamint:
Elkészítés: A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntünk 2 evőkanál olívaolajat, hozzáadjuk a csirkefalatokat, és kevergetve 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, a csiliszószt és a mézet, és még 3-4 percig kevergetve sütjük, majd a tűzről levéve, fedő alatt hagyjuk pihenni, amíg a többi alapanyagot előkészítjük.
A paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a kaliforniai paprikát felcsíkozzuk, a petrezselymet – vagy koriandert – felaprítjuk. Az öntethez a joghurtot sózzuk, borsozzuk, a mustárral és a majonézzel elkeverjük.
A tortillalapokat egy száraz serpenyőben átforrósítjuk, majd tányérra tesszük, ráhalmozunk egy adag salátát, csilis csirkét, majd ízlés szerint elosztjuk a tetején az előkészített zöldségeket, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk a zöldfűszerrel, majd a tortillát feltekerjük, az egyik végét behajtva, és azonnal tálaljuk is a gyors és egészséges szendvicsünket.