Ha azt mondjuk, krumplisaláta, elsőként valószínűleg a legtöbben a majonézes klasszikusra gondolnak, pedig készíthetünk a burgonyából salátát sokkal alakbarátabb és frissebb, tavaszi változatban is, zöldségekkel és joghurtos öntettel - egyszerű és nagyon finom!
Ki vagyunk éhezve a tavaszra, a friss ízekre, a ropogós zsenge zöldségekre, a könnyedebb, de azért tartalmas fogásokra – ez a krumplisaláta pedig pont ilyen, üde és frissítő, és a krumpli egyáltalán nem unalmas szereplőként jelenik meg benne. Finoman csípős hónapos retek és újhagyma teszi igazán tavasziassá, zöldborsó és zöldbab is került bele, igaz, némi csalással a fagyasztóból, hogy még zöldebb és zöldségesebb legyen.
A klasszikus majonézes öntet helyett most egyszerűen könnyű joghurt került a salátába egy kis citrommal és kaporral, így simán beilleszthető diétába is, alakbarát, de tartalmas, aki pedig nem szereti a kissé megosztó kaprot, friss petrezselyemmel is készítheti, kicsit más jellegű lesz, de úgy is nagyon finom.
Hozzávalók:
Az öntethez:
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és sós vízben feltesszük főni, forrástól számítva 5 perc után hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot, majd addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, leszűrjük.
Közben a retket és az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a kaprot finomra vágjuk. Az öntet alapanyagait összekeverjük.
Az összes zöldséget egy tálba öntjük, rálocsoljuk a joghurtos öntetet, és óvatosan összeforgatjuk. Langyosan tálaljuk önmagában – vagy köretként is kínálhatjuk.