A klasszikusok kombinálása elég népszerű trend mostanság, amit őszintén szólva egyáltalán nem bánunk, ha olyan isteni finomság a végeremény, mint a sajttortás brownie. Akinek elsőre furcsának tűnik, annak csak annyit mondhatunk, hogy ha szereti a Túró Rudit, akkor ezt a sütit imádni fogja!
A lágy sajttorta és a tömör gyönyör csokis brownie legjobb tulajdonságai egyesülnek ebben a fantasztikus süteményben, és nemcsak ízben, de textúrában is nagyon jót tesz egymásnak a friss krémsajtos és a mélyen csokis, tömörebb réteg, ráadásul azoknak is ízleni fog, akik szerint a brownie túl csokis, tömören édes és egysíkú, mert a sajttortás ízvilág tökéletesen ellensúlyozza és izgalmassá teszi ezt a jolly joker hibridsütit, aminek az elkészítése ráadásul pofonegyszerű, és nagyon gyorsan meg is van.
Még egy fontos érv a krémsajtos réteg mellett, hogy tökéletesen lezárja a brownie tésztáját, ami így egészen puha és szaftos marad, sőt a felvágás után is sokáig friss marad – már ha nem fogy el azonnal…
Hozzávalók:
A brownie-réteghez:
A tetejére:
Elkészítés: A csokis alaphoz a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba tesszük a cukorral, ás elektromos habverővel 4-5 perc alatt jó habosra verjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindig megvárva, amíg a massza teljesen felveszi a tojást. Közben a száraz alapanyagokat – a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót – összekeverjük, majd a vanília-kivonattal együtt a vajas alaphoz adjuk, és már csak fél percet keverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt kb. 25×32 centis tepsibe öntjük, elsimítjuk.
A sajttortás réteghez a krémsajtot tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot, és kézi habverővel simára keverjük, majd a brownie-alapra öntjük, elsimítjuk.
A tepsit 150 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve tálaljuk.