A tavasz egyik legjobb ajándéka az illatos medvehagyma, amivel nagyon egyszerűen megbolondíthatunk mindenféle receptet. Most egy leveles tésztával és krémsajttal készült sós süteménybe került – amilyen egyszerű, legalább annyira finom is lett a végeredmény!
Alig 10 perc munkával szinte elképzelhetetlen ilyen finom süteményt készíteni. Hála a készen kapható leveles tésztának, villámgyorsan összeállítható a túrós táskához hasonló, ám sós sütemény, ami uzsonnára, előételnek, vendégvárónak, piknikre vagy kirándulásra is remek, de akár salátával kísérve vacsorára is ideális lehet.
A töltelék főszereplője most a medvehagyma mellett natúr krémsajt lett, de készíthető krémesebb túróval vagy ricottával is, úgy is nagyon finom lesz. Arra figyeljünk, hogy viszonylag sűrűbb, szilárdabb legyen a töltelék, hogy semmiképpen ne áztassa el a tésztát.
Hozzávalók:
Elkészítés: A medvehagymát megmossuk, leszárítjuk, finomra vágjuk.
A krémsajtot a tejföllel és a mustárral simára keverjük, majd a medvehagymát is hozzákeverjük.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, ha előnyújtottat vettünk, azon is kicsit vékonyítunk még, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére 1-1 evőkanálnyi medvehagymás krémsajtot teszünk, majd a sarkokat behajtjuk, kicsit összecsippentjük, és a táskákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.