Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Nincs az a közös ebéd vagy vacsora, amit ne koronázna meg pár édes falat, vagy a délutáni kávéból ne kerekedne ünnepi pillanat egy jóféle sütivel. Sokan tartanak a házi cukrászkodástól, pedig egyszerűen is készülhetnek mennyei desszertek, most 13 verhetetlen kedvencet mutatunk.
Legyen az csokis, gyümölcsös, túrós, mákos, klasszikus vagy modernebb, krémes puding vagy omlós linzer, ropogós keksz vagy selymes mousse, mindenkinek más a kedvence, és ez így is van jól, sőt, akár többfélét is kedvelhetünk, de az biztos, hogy mindenkit megvidámít egy jóféle desszert. Sokan tartanak azonban a különféle sütiktől és krémektől, és annyi igazság van is a félelmek mögött, hogy a cukrászat komoly szakma, és a profik tényleg csodákra képesek, de azért vannak egyszerű és gyors, otthon is könnyedén elkészíthető édes finomságok.
Az édességek viszont annyiban különböznek a laza konyhai kratívkodástól, hogy mindig érdemes hozzájuk egy kipróbált és bevált alaprecept, ennek nyomán persze már variálhatunk rajtuk fűszerezésben, összetevőkben, de itt fontosak az arányok és sokszor a sütési idők és hőfokok. A most következő kedvencek ilenek, és eddig még mindig sikert arattak!
1. Bögrés császármorzsa pirultan, de puhán >>
Nem igazán süti, de kihagyhatatlan klasszikus édesség a császármorzsa, ami tényleg egyszerű, és leginkább leves utáni másodiknak készítjük, sütő sem kell hozzá, így kezdők is bátran kipróbálhatják, ráadásul pár egyszerű alapanyag kell csak hozzá.
Az olaszok legegyszerűbb desszertje a főtt tejszín, vagyis a panna cotta, ami egy pudinghoz hasonló remegős krém, pár perc alatt néhány hozzávalóval összedobható, selymes, mennyei – itt csokisan.
Ehhez a csodás kis desszerthez még mindig nem kell begyújtani a sütőt, imádnivalóan illatos és puha, csupa túró – és tényleg elronthatatlan!
Minden falatja csábítás, selymes, nagyon csokis, és ehhez sem kell sütő, pár perc alatt összeállítható, ugyanakkor tényleg kényeztető finomság…
Nagyon komoly desszert, ami mindenkit levesz a lábáról, ugyanakkor annyira egyszerű, hogy sima blöffnek is beválna, ha nem lenne igaz. Működik és zseniális!
Ehhez az isteni desszerthez sem kell begyújtani a sütőt, sem keleszteni, sem dagasztani, mégis pihe-puha fánkot kapunk eredményül. Túrós, vaníliás, citromos, isteni – kötelező kipróbálni!
Kívül finoman roppanós, belül puhán omlós, nagyon egyszerű és csábító finomság, és kezdőknek is bátran ajánljuk, mert elronthatatlan.
Nagyon egyszerű, alakbarát, gyors és nagyon jól variálható, könnyű és kiadós, reggelire, uzsonnára, piknikre is tökéletes egészségesebb alternatíva.
Ez is egy sütés nélküli édesség, nagyon csokis, csábítóan krémes, elronthatatlan, pofonegyszerű, és biztos, hogy osztatlan sikert arat.
Igazi klasszikussá avanzsált a répatorta nálunk is az utóbbi években, ezzel a recepttel viszont nem lesz sűrű és szalonnás, hanem ellenkezőleg: puha és pillekönnyű, nagyon egyszerűen.
11. Puha narancsos kevert süti >>
Nagyon egyszerű klasszikus, liszt, cukor, vaj és tojás egyenlő arányű keverékéből, szaftos, puha és illatos, ráadásul más ízesítéssel is kipróbálható.
Egy igazi klasszikus, de kicsit felfrissítve, nagyon egyszerűen, szemvidító és mennyei finom. Áfonya helyett málnával, más gyümölccsel is bátran kipróbálható, mindenhogy mennyei!
13. Cinnabon – amerikai fahéjas csiga >>
Ez már egy igazi kelt tészta, de annyira finom, hogy megéri a kis türelmet és macerát. A fahéjas csiga önmagában persze nem amerikai, de ezzel az édes, krémsajtos mázzal ők találták ki – és durván finom…