Sokszor jönne jól egy finom kis omlós csokis süti, de macerásnak tűnik nekiállni, elővenni, majd elpakolni a robotgépet, hosszasan rákészülni, utána "romeltakarítani", pedig ez nem feltétlenül igaz. Van olyan egyedényes recept is, amivel egy kislábasban egyetlen kézi habverővel pikk-pakk elkészülhet a tészta, és a sütéssel együtt is kész fél óra alatt.
Kiadós, praktikus, egyszerű, gyors és tényleg nagyon finom ez a csokis süti, bármikor megörvendeztethetjük vele szeretteinket, mert olyan alapvető hozzávalókkal készül, amelyek mindig megtalálhatóak otthon. Csupaszon is kiváló, belül puha és lágy, de meghinthetjük porcukorral, kirakhatjuk eperrel, málnával, vagy kínálhatunk mellé egy kis tejszínhabot vagy vaníliafagyit, ha ünnepibb süteménynek szánjuk.
Az alapváltozat is hibátlan, tökéletes ízélményt ad, de gazdagíthatjuk csokidarabokkal, durvára vágott mandulával, dióval, potyogtathatunk bele málnát, áfonyát, isteni munden változatban – és az sem utolsó, hogy csak egyetlen lábast és habverőt kell hozzá elővenni, majd a végén elmosogatni. 😉
Hozzávalók:
Elkészítés: A vajat felkockázzuk, és egy kisebb lábasban felolvasztjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd a tojásokat is hozzáütjük, ezzel is simára keverjük. Ezután a lisztet, a kakaóport, a csipet sót, a sütőport és a vanília-kivonatot is hozzáadjuk, addig keverjük, amíg homogén tésztává összeáll, de nem kell túlságos soká kevergetni.
Kikent 23 centis tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint szeletekre vágva tálaljuk.