Írd be, mit keresel:

Sóska isteni levesnek, fillérekből, villámgyorsan

Zöld, friss, zsenge és csupa egészség, mégis megosztó alapanyag a sóska. Vannak, akik rajonganak ezért a savanykás tavaszi zöldért, mások hallani sem akarnak róla – feltehetően egy gyerekkori, menzás rossz emléknek köszönhetően. Érdemes azért újra tenni egy próbát, mert a sóska nagyon finom tud lenni, például krémlevesnek. Mutatunk is egy pofonegyszerű, filléres és villámgyors receptet!

Cookta - 2024.04.19.
Sóska isteni levesnek, fillérekből, villámgyorsan

Való igaz, hogy a sóska elég vadóc zöldség, karakteresen savanyú, de épp ezért nagyon friss és üdítő ízű, ha egy kicsit szelídítünk rajta. Ehhez nem kell más, csak egy kis cukor vagy méz, illetve egy kis tej vagy tejszín, ezekkel már tökéletesen kiegyensúlyozottá válik bármilyen sóskás fogás. A leggyakrabban mártás vagy főzelék készül belőle, de levesnek sem utolsó, ráadásul tényleg villámgyors, olcsó és egészséges.

Ebbe a sóskakrémlevesbe most egy kis curry is került, ami meglepően jól illik az édes-savanyú ízvilághoz, ahogy a tálaláskor hozzáadott főtt tojás is. Az egyetlen tudnivaló és betartandó a levessel kapcsolatban, hogy nem szabad túlfőzni, mert elveszíti szép zöld színét, forrás után elég 3-4 perc, és már turmixolhatjuk, majd tálalhatjuk is!

Sóskakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss sóska
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál curry

A tálaláshoz:

  • 4 főtt tojás

Elkészítés: A sóskát megpucoljuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd késsel vagy ollóval apróra vágjuk.

A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a sóskát, és kevergetve néhány perc alatt hagyjuk összeesni. Meghintjük a liszttel, átkeverjük, majd felöntjük a tejjel, és még 5 dl vizet adunk hozzá. Sóval, cukorral és curryvel ízesítjük, összeforraljuk, majd botmixerrel krémesítjük.

Azonnal tálalhatjuk, szeletekre vagy kockára vágott főtt tojással gazdagítva. Ízlés szerint tejfölt és pirított kenyérkockát is kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.