A fagyizás az egyik legjobb dolog a nyárban, és ha ezt egészséges fagyival és lelkiismeret-furdalás nélkül tehetjük, az a felhőtlen boldogság. Egyszerű és egészséges recept következik!
A nyers és vegán édességeket azok is készíthetik és fogyaszthatják, akik táplálékérzékenység vagy diéta miatt nem szorulnak rá. Egyszerűen egészségesebbek, csak könnyen emészthető növényi alapanyagot tartalmaznak. A cukormentes, laktózmentes hűs desszert pedig senkinek sem árt. Sőt!
Az alaprecepthez mindössze 5 alapanyagra van szükségünk: érett avokádóra, datolyára, kesudióra, sűrű kókusztejre és kakaóra. Leszámítva a kesudió áztatási idejét, maga a fagyialap néhány perc alatt elkészíthető, csupán egy késes mixerre lesz hozzá szükségünk.
Tovább turbózható az alaprecept fűszerekkel, belevalókkal, az előkészített fagyimasszát akár több részre oszthatjuk, és különféle módon ízesíthetjük.
Tehetünk bele:
– egy csipet csilit
– fél rúd vanília kikapart magjait
– apróra vágott friss gyümölcsöt – az eper, a málna, a mangó is tökéletes bele
– instant kávét
– durvára vágott mandulát vagy mogyorót
– kókuszreszeléket
– reszelt narancshéjat
Vegán csokifagyi
Hozzávalók kb. 10 jégkrémhez:
Elkészítés: A kesudiót egy csipet sóval egy éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük, egy késes robotgépbe tesszük a kimagozott datolyákkal, a héjából kikanalazott avokádóval, a kókusztejjel és a kakaóporral krémesre mixeljük. Ha nagyon sűrű, hígíthatjuk egy kis vízzel, majd újra mixeljük el. Ezután elosztjuk a jégkrémformákba, finoman a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak, majd pálcákat szúrunk bele vagy lezárjuk a nyelükkel, és fagyasztóba tesszük legalább 3-4 órára.