Írd be, mit keresel:

Vegán csokifagyi 5 alapanyagból

A fagyizás az egyik legjobb dolog a nyárban, és ha ezt egészséges fagyival és lelkiismeret-furdalás nélkül tehetjük, az a felhőtlen boldogság. Egyszerű és egészséges recept következik!

Cookta - 2024.06.24.
Vegán csokifagyi 5 alapanyagból

A nyers és vegán édességeket azok is készíthetik és fogyaszthatják, akik táplálékérzékenység vagy diéta miatt nem szorulnak rá. Egyszerűen egészségesebbek, csak könnyen emészthető növényi alapanyagot tartalmaznak. A cukormentes, laktózmentes hűs desszert pedig senkinek sem árt. Sőt!

Az alaprecepthez mindössze 5 alapanyagra van szükségünk: érett avokádóra, datolyára, kesudióra, sűrű kókusztejre és kakaóra. Leszámítva a kesudió áztatási idejét, maga a fagyialap néhány perc alatt elkészíthető, csupán egy késes mixerre lesz hozzá szükségünk.

Forrás:
iStock

Tovább turbózható az alaprecept fűszerekkel, belevalókkal, az előkészített fagyimasszát akár több részre oszthatjuk, és különféle módon ízesíthetjük.
Tehetünk bele:
– egy csipet csilit
– fél rúd vanília kikapart magjait
– apróra vágott friss gyümölcsöt – az eper, a málna, a mangó is tökéletes bele
– instant kávét
– durvára vágott mandulát vagy mogyorót
– kókuszreszeléket
– reszelt narancshéjat

Vegán csokifagyi

Hozzávalók kb. 10 jégkrémhez:

  • 8 dkg kesudió
  • 4 dl kókusztej
  • 1 érett avokádó
  • 25 dkg puha datolya
  • 5 dkg kakaópor

Elkészítés: A kesudiót egy csipet sóval egy éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük, egy késes robotgépbe tesszük a kimagozott datolyákkal, a héjából kikanalazott avokádóval, a kókusztejjel és a kakaóporral krémesre mixeljük. Ha nagyon sűrű, hígíthatjuk egy kis vízzel, majd újra mixeljük el. Ezután elosztjuk a jégkrémformákba, finoman a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak, majd pálcákat szúrunk bele vagy lezárjuk a nyelükkel, és fagyasztóba tesszük legalább 3-4 órára.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.