Igazi csokiimádó desszert, belül krémes és lágy, kívül finoman omlós, nem lehet nem imádni, ráadásul nagyon egyszerű, és különlegessége, hogy joghurt az alapja, ettől lesz olyan rezgős, valósággal szétomlik a szájban...
Durván csokis, nem túl édes, nagyon gazdag és selymes változata ez a csokitortának, roppant egyszerű elkészíteni, hiszen a nedves és a száraz alapanyagokat két tálban össze kell keverni, majd az egészet elegyteni, és már mehet is a sütőbe. Ha igazán gyorsan akarunk haladni, akkor a nedves hozzávalókat érdemes összemelegíteni a mikróban, de ha nem akarunk mikrózni, akkor a csokit és a vajat gőz fölött érdemes felolvasztani, majd úgy hozzáadni a nedves keverékhez.
Fura módon ennek a csokitortának alapja sima joghurt, de nem érződik az ízén, a csoki és a kakaópor teljesen átveszi a dominanciát, nem kell hozzá tojás, és az alaptésztát érdemes egy kis reszelt narancshéjjalés rummal megbolondítani, hogy még teltebb, gazdagabb ízű legyen ez a fantasztikus állagú, krémes csokitorta.
Omlós-krémes csokitorta
Hozzávalók:
Elkészítés: A joghurtot, a vajat, a rumot, a barna cukrot és a vaníliát egy mikrózható keverőtálba tesszük, hozzáreszeljük a narancshéjat, beletördeljük az étcsokoládt, lefedjük egy frissen tartó fóliával, és mikróban 800 Watton 4-5 perc alatt összemelegítjük, közben egy másik tálban száraz alapanyagokat – a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipet sót – összekeverjük.
A joghurtos-csokis keveréket egy kézi habverővel simára keverjük, majd két részletben hozzáadjuk és belekeverjük a száraz keveréket. Kikent, lisztezett 23 centis kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk 30 percet hűlni, majd a peremet leemelve hagyjuk teljesen kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintve vagy olvasztott fehércsokival meglocsolva tálaljuk, de egy kis vaníliafagyitól sem sértődik meg ez a nagyon szaftos, lágy belsejű csokitorta.