Ha azt mondjuk, Oreo, sajttorta és sütés nélküli, az elég jól hangzik, ugye? Ráadásul nagyon krémes és könnyű, csupa csoki, az összeállítása pedig 20 perc alatt megvan.
A fekete-fehér Oreo keksz sokak első számú kedvence, de nemcsak nekik ajánljuk ezt a nagyon finom, krémes tortát, hanem mindenkinek, aki szereti a csokis édességeket, és a nagy melegben nincs kedve bekapcsolni a sütőt. Ez a fehércsokis-hűtős sajttorta nagyon egyszerű, mutatós, akár ünnepi asztalon is megállja a helyét, pedig elkészítése pofonegyszerű.
Aki nem barátja ennek a keksznek, természetesen más csokis vagy például mogyorós omlós kekszet is használhat, az alaphoz mi is sajnáltuk az Oreót… De a krémbe is érdemes belekeverni egy kevés aprított kekszet, izgalmasabbá teszi, hogy a selymes-habos rétegben is van egy kis izgalmas rágcsálnivaló…
Oreo cheesecake
Hozzávalók:
Az alaphoz:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítés: A torta alapjához a kekszet késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a lágy vajat, és morzsásra, finomra összedolgoztatjuk. Egy kapcsos tortaformába kanalazzuk a vajas morzsát, és kanállal, kézzel vagy egy pohár talpával alaposan lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg ekészítjük a krémet.
A fehér csokoládét összetördeljük, és mikróban 1-1,5 perc alatt vagy gőz fölött megolvasztjuk. A jól behűtött tejszínhabot felverjük. Az Oreo kekszet apróra vágjuk.
A krémsajtot és a mascaponét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott és simára kevert fehér csokit, elektromos habverővel jól összekeverjük, majd fellazítjuk 2-3 evőkanálnyi tejszínhabbal, végül óvatosan beleforgatjuk az összes habot és a felaprított kekszet. A krémet a kekszes alapra simítjuk, és a tortát legalább 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém is kellően megdermedjen, összeálljon.
Tálalás előtt a tortáról leemeljük a kapcsos formát, ha szükséges, vizes késsel előtte a perem meentén meglazítjuk. Ízlés szerint összetördelt Oreo keksszel, esetleg tejszínhabbal díszítjük, majd szeletelve tálaljuk.