Írd be, mit keresel:

Csirkemell és sült sajt, főszerepben pedig a tzatziki

Szeretem a kígyóuborkát minden formában, de az utóbbi időben többször is készítettem belőle tzatzikit, ezt a görög salátaféleséget. Ezerféle változatban fellelhető, de nekem ez a recept tetszett a legjobban.

Cookta - 2024.06.26.
Csirkemell és sült sajt, főszerepben pedig a tzatziki

A tzatziki mindenhez illik, és szerencsére abszolút nem hizlal, sültekhez, grillezett ételekhez ideális kísérő, de akár sajtok mellé is mennyei. Előre elkészíthető, napokig használhatjuk többféle fogás mellé is a hűtőből kikapva.

Én most egy aszalt paradicsommal töltött csirkemell és egy gyors vacsora köreteként grillezett sajthoz készítettem, mindkettő egészséges és isteni finom, különösen a görögös „uborkasalátával”, a tzatzikivel.

Tzatziki

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 3 dl natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 2 + 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fehérborecet

Elkészítés: Az uborkát a reszelő durva részén lereszeljük. Összeforgatjuk a sóval, fél órára félretesszük. Egy másik edényben összekeverjük a joghurtot a reszelt fokhagymával, az olívaolajjal és a borecettel. A fél óra leteltével kinyomkodjuk az uborkából a vizet, és beleforgatjuk a joghurtba. Pár órára hűtőbe tesszük.

Paradicsomraguval töltött csirkemell tzatzikivel

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg olívaolajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellből tenyérnyi darabokat vágunk, kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat besózzuk. A hagymát apróra vágjuk, az aszalt paradicsom olaján megfonnyasztjuk. Addig a paradicsomot is apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, 5 percig kevergetjük, majd elzárjuk a lángot. Ezt a ragut elosztjuk a húsdarabok hosszabbik oldalán, feltekerjük, hústűvel rögzítjük. Egy serpenyőt felhevítünk, és kevés olívaolajon időnként megforgatva megsütjük a tekercseket.

Tálaláskor a húst felkarikázzuk, melléjük kanalazunk a tzatzikiből.

Forrás: Hajós Ágnes

Grillsajt tzatzikivel

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg grillsajt
  • teáskanálnyi olívaolaj

Elkészítés: A sajtot 1,5 cm vastag szeletbe vágjuk, megkenjük olívaolajjal, és forró serpenyőben vagy grillen mindkét oldalukat megsütjük, majd a tzatzikivel tálaljuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.