A tejespite - vagy clafoutis - egy tejes, tejszínes, tojásos édes sodó remegősre sütve, lehetőleg gyümölccsel jól megpakolva, isteni finom, de nagyon is a klasszikus alapanyagokon nyugszik. Hogyan is lehetne ezt vegán változatban elkészíteni... Nagyon hasonlót igenis lehet, pihe-puha, rém egyszerű, isteni finom, és csak növényi alapanyagból készül.
A könnyű gyümölcsös piték a nyár verhetetlen desszertjei, de vegán étrendnél azért alaposan át kell kombinálni az alapanyagokat. Ez egy nagyon jól működő alaptészta, omlós, szaftos, a tetején egy picit roppanós édes réteggel, bármilyen bogyós gyümölccsel jól variálható, a kókuszkrémen kívül semmilyen extra alapanyagot nem igényel.
A kókuszkrém a kókusztejnél jóval sűrűbb, de a konzerves kókusztejszínnel szemben mindig homogén és krémes, jóval kevesebb zsiradék van benne, nem válik szét a zsíros és a vizes rész, és papírdobozos csomagolásban beszerezhető, lágy, enyhén kókuszos ízű, sűrű tejszín állagú krém, szuper sós és édes ételekhez is, ehhez az omlós pitéhez is tökéletes, ami most egy kis málnával készült, a tetején egy kis roppanós cukros réteggel – és mennyei finom!
Hozzávalók:
Elkészítés: A kókuszkrémet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát, átkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és az olajat vagy folyékony kókuszzsírt, ezzel is elkeverjük, majd a darált mandulát és a lisztet is apránként, több részletbe hozzáadva simára keverjük kézi habverővel.
A málnákat kikent pitetálba vagy kis tepsibe szórjuk, egyenletesen ráöntjük a tésztát, a tetejét meghintjük 2 evőkanálnyi barna cukorral, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 35-40 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve tálaljuk.