Írd be, mit keresel:

Mennyei mangófagyi egészségesen, csak gyümölccsel

Frissítő, elképesztően aromás, csábítóan krémes és nagyon egyszerűen elkészíthető ez a mangófagyi, ráadásul ebben a változatban cukor nélkül, csak gyümölcsökkel készül, így glutén- és laktózmentes is, alakbarát, csupa egészség, gyakorlatilag egy fagyasztott turmix - pontosabban turmixolt fagyasztott gyümölcs.

Cookta - 2024.06.27.
Mennyei mangófagyi egészségesen, csak gyümölccsel

A mangó egyike a legfűszeresebb gyümölcsöknek, semmihez nem hasonlítható jellegzetes aromája, igazi trópusi csoda, és bár nálunk inkább télen kerül előtérbe, amikor kevés a friss gyümölcs, igazi hűsítő hatású, nagyon is nyári finomságról van szó, ami szerencsére már nálunk is egyre könnyebben és jobb áron beszerezhető. De csalhatunk is vele kicsit, mert az őszibarackkal, nektarinnal nagyon jól összesimulnak, így turmixba – és az alábbi fagyiba is – érdemes szezonban a kettőt együtt használni.

Ennél az isteni finom frissítő fagyinál a mangó és az őszibarack kettőse is tökéletes, de még jobb, ha egy kis banánnal krémesebbé és édesebbé tesszük, ízlés szerint citrom vagy lime reszelt héjával még egy kicsit pikánsabbá varázsolhatjuk. Ha a gyümölcsöket előkészítjük és előre lefagyasztjuk, bármikor 5 perc alatt kész a szuperkrémes, isteni és könnyű sorbet, vagyis a mindenmentes gyümölcsfagyi.

Mangós sorbet

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 1 érett mangó
  • 2 ószibarack
  • 1 citrom vagy lime reszelt héja

Elkészítés: A mangót meghámozzuk, a magról a húst levágjuk, a banán is meghámozzuk, felkarikázzuk, az őszibarackot félbevágjuk, kimagozzuk, a bőrét lehúzzuk, feldaraboljuk. A gyümölcsöket tálcára terítve vagy zacskóba téve lefagyasztjuk, és a mélyhűtőben legalább 5-6 órát fagyasztjuk.

A fagyasztott gyümölcsöket egy késes robotgépbe tesszük, hozzáreszeljük a citrom vagy a lime héját, és elkezdjük összemixelni, közben időnként egy spatulával lekaparjuk az edény faláról a gyümölcsöt, tovább mixeljük, majd amikor már kezd alakulni, 2-3 evőkanál vizet adunk hozzá, amíg selymes és krémes, homogén fagyit kapunk.

Azonnal tálalhatjuk, de mivel ilyenkor még igazán fagyos, vissza is tehetjük egy dobozban a mélyhűtőbe, tálalás előtt 10-15 perccel korábban kivéve hasonlóan krémes fagyit porciózhatunk bármikor, amikor csak kedvünk támad egy kis édes és hűs, de egészséges kényeztetésre.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.