Akármilyen finom fogásokat is készítünk egy ünnepi alkalomra, baráti vacsorára vagy kerti partira, ha nem a hozzá passzoló bort választjuk, nem lesz tökéletes az ízélmény. Nem kell sommelier-nek lennünk, hogy a megfelelő bort kiválasszuk, ehhez mutatunk most egy mindig jól használható infografikát.
A borok kapcsán sokszor elképesztő szóvirágokat, nehezen értelmezhető illatokat, esszenciákat és dűlőket hallunk, amitől egyértelműen mindenki lebénul, aki nem végzett el valamilyen trendi sommelier-akadémiát, borkurzust vagy hasonlót. A jó bor-étel párosokhoz van néhány alapszabály, amit érdemes ismerni, és ezt a Borháló most egy infografikán nagyon jól összefoglalta.
Érdemes alaposan átböngészni, mert nemcsak a bor-étel párosokról, hanem az ideális szervírozási hőfokokról is rengeteg hasznos információt tudhatunk meg.
A borok és sajtok párosáról itt olvashattok >>