Ha azt mondjuk, túrótorta, mindenkinek más és más változat ugrik be elsőnek, annyi féle létezik. Sütött és hűtött, tésztás és tészta nélküli, túrókrémes és piskótás... Ez itt egy tészta nélküli, nagyon könnyed sült változat, és finomsága mellett nagy erénye, hogy igazán egyszerű.
Csupa-csupa túró, könnyed, krémes, és 10 perc alatt összeállítható ez vaníliás illatú csodás túrótorta, amit a most éppen a szezon egyik kedvence, sárgabarack gazdagít, de süthető gyümölcs nélkül vagy akár más gyümölccsel is. Arra ügyeljünk, hogy túl sok gyümölcs azért ne kerüljön a tésztamasszába, mert félő, hogy eláztatja a süteményt…
Ahhoz, hogy a túrótortánk kellően krémes, lágy és könnyű legyen, mindenképpen érdemes áttörni a túrót, hogy a jellegzetes göbök eltűnjenek, mert így lehet jól összekeverni, egységesíteni a többi alapanyaggal, illetve a tojásokat a cukorral és a vajjal alaposan ki kell habosítani, amíg egészen fehér lesz, így a végeredmény igazán homogén, laza lesz.
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat egy keverőtálba tesszük, és elektromos robotgéppel krémesre-habosra keverjük. A búzadarát és a sütőport összevegyítjük, majd tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük. A túrót burgonyanyomóval áttörjük, majd ezt is a tojásos-grízes masszához adjuk, belereszeljük a citrom héját, és simára elkeverjük.
A barackokat kimagozzuk és felkockázzuk, majd a túrós krémbe forgatjuk.
Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. Légkeverés mellett 45-50 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd a peremet levéve teljesen kihűtjük, még jobb, ha a hűtőben is pihen egy keveset.
Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.