Írd be, mit keresel:

Így lesz finom az otthoni fagylalt

A házi készítésű fagylalt friss, finom, az elkészítése pedig szórakoztató. Ráadásul az ízeket saját ízlésünknek megfelelően variálhatjuk, és a legjobb minőségű alapanyagokat használva biztosak lehetünk a tökéletes végeredményben.
Cookta - 2024.07.12.
Így lesz finom az otthoni fagylalt

Fagylaltgépek minden igényre

Egyre többen döntenek úgy, hogy fagylaltgépet szereznek be a BestMarkttól, hogy otthon, saját maguk készítsék el fagylaltajikat a forró nyári időszakban.

A fagylaltgépek kínálatában többféle gyártó tartós, magas minőségű modelljét megtaláljuk. A technikai paraméterek szerint is tudunk szűrni, például hogy mekkora tartálykapacitásra van szükségünk vagy milyen teljesítményt várunk el az eszköztől. Ugyanígy fontos az is, hogy mennyi idő alatt készül el a finom házi fagyi, ezt is tartsuk tehát szem előtt, mikor fagylaltgépet választunk. 

Fontos az alapanyagok minősége

A házi fagyink akkor lesz igazán finom, ha az elkészítéséhez használt alapanyagok beszerzésekor is a magas minőségre törekszünk. Ha tehát tehetjük, vásároljunk biotejet és -tejszínt, szabad tartásból származó tojást, és győződjünk meg a termékek frissességéről. A felhasznált gyümölcsök is legyenek frissek, a csokoládé pedig magas minőségű. 

A fagylaltunk akkor lesz krémes állagú, ha magas a zsírtartalma, ha ezt kispóroljuk belőle, akkor szemcsés, jeges lesz a végeredmény. Fontos, hogy mindig tartsuk be az adott recept előírásait, például a forró hozzávalókhoz ne adjuk hozzá az ízesítőket, várjuk meg, míg ezek kihűlnek. 

A főzött krémek tojásból, cukorból és tejből állnak, ezt a pudingot mindenképp hűtsük le, mielőtt a fagylaltgépbe tennénk. Ne csak az adott recept pontjait kövessük, hanem a fagylaltkészítő gépünk használati utasítását is.

Egyedi ízléssel

A BestMarkt kínálatában is többféle fagylaltgép kapható, ezek esetében is fontos, hogy hosszú távon gondolkodjunk, tehát az előírásoknak megfelelően használjuk a gépet. Ha pedig már kialakult a rutinunk a krémes fagylaltok tekintetében, bátran kísérletezzünk. 

Adjunk a keverékhez cukorkadarabokat, dióféléket, szárított vagy friss gyümölcsöket, így teljesen új ízvilágot és textúrákat kaphatunk. Ezek a száraz mixek mindenképp legyenek apró szeműek, így tudnak megfelelően belekeveredni a fagylaltba. 

Fontos, hogy ezeket alaposan hűtsük le, mielőtt a fagylalthoz adnánk őket, és csak akkor tegyük bele a gépbe, ha a fagyink már teljesen megfagyott. Egy-két perc elég, hogy egyenletesen összekeveredjenek az alapanyagok. 

Kísérletezni pedig bátran lehet, nézzük csak meg, hogy milyen változatos és különleges ízeket kínálnak a fagyizók. Ezekből ihletet merítve mi magunk is inspirálódhatunk, és kifejleszthetjük saját kedvenc zamatainkat. Mindehhez időre, minőségi alapanyagokra és egy profi, hatékony fagylaltkészítő gépre lesz szükségünk, innentől pedig csak a fantázia szabhat határt. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.