A sajttorta örök kedvenc, ráadásul ez a változat hihetetlenül egyszerű, főleg ahhoz képest, hogy mennyire zseniálisan finom. Rezgős, pillekönnyű, tészta és liszt nélkül készül, csupa "töltelék" az egész, ráadásul könnyen diétásra hangolható, a különbség észre sem vehető!
Szigorúan véve összesen 4 hozzávaló kell ehhez a zseniálisan finom és egyszerű sajttortához, pikk-pakk összeállítható egy elektromos habverő segítségével, ráadásul az alaprecept rengeteg módon variálható. A tojással, natúr krémsajttal, kukoricakeményítővel és cukorral készülő alaphoz nem szükséges drága krémsajtot használni, saját márkás pénztárcabarátabb, akár light krémsajttal is működik, a cukrot nyugodtan cserélhetjük sztíviára vagy más édesítőre, de a cukorból amúgy sem kell bele sok, mert inkább frissítő, lágyabb sajttortáról van szó.
Ha natúr változatban sütjük, akkor elegedhetetlen belőle egy kevés vanília és reszelt citromhéj, de érdemes felturbózni valamilyen gyümölccsel is, hogy kicsit karakteresebb legyen, de akár tálaláskor is kínálhatunk mellé friss gyümölcsragut. Mivel a napsárga, zamatos és lédús sárgabaracknak nem lehet ellenállni, most ezzel készül, páratlanul finom, de természetes más szezonális – de akár fagyasztott – gyümölccsel is készíthető, nem fog csalódást okozni!
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elektromos habverővel kemény habbá verjük. A tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanília-kivonatot, és egészen habossá, szinte fehérre verjük. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű krémsajtot és a citrom reszelt héját, ezzel simára keverjük, majd hozzászitáljuk a kukoricakeményítőt, és most már gép nélkül, kézi habverővel összeforgatjuk, majd a tojásfehérjét 2-3 részletben hozzáadva óvatosan beleforgatjuk, hogy minél kevésbé törjön össze a hab.
Egy kb. 23 centis sütőtálat vagy piteformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, a tetejét kirakjuk a félbevágott és kimagozott barackokkal úgy, hogy lefelé legyen a vágott felület, majd 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, picit össze fog esni, de ez normális, és ha van türelmünk, pár órára a hűtőbe tehetjük, mert hidegen a legfinomabb…