A limonádé nagyon sokféle lehet, a klasszikus citromos hűsítőt rengeteg módon fel lehet turbózni, mindenféle gyümölccsel és zöldfűszerrel, amitől még izgalmasabb, csábítóbb és frissítőbb lesz. Érdemes kipróbálni a turmixolt változatot is, amivel magasabb szintre lép ez a népszerű nyári ital.
Kifacsart citromlé, édes szirup és víz, ez a limonádé lényege, amibe ma már szerencsére sokan tesznek pár szem gyümölcsöt, néhány levél mentát, citromfüvet vagy bazsalikomot is, így tényleg sokkal finomabb és ízekben gazdag, de a turmixolt változatot is érdemes kipróbálni, mert ebben még jobban kiteljesednek az ízek, és sokkal gyorsabban igazán aromássá válik, mint a klasszikus változat.
A turmixolt limonádét bármilyen gyümölccsel készíthetjük, ha az elég lágy, így az eper, málna, őszibarack, dinnye, áfonya, sárgabarack is ideális hozzá, itt most C-vitaminban gazdag kivivel készült, ami üdítően savanykás, így igazán frissítő ital a végeredmény, és így ez a kevesek által kedvelt, de nagyon egészséges és rostokban gazdag gyümölcs nagyon jól beilleszthető így a napi rutinba.
Hozzávalók:
Elkészítés: A kivit és a citromot meghámozzuk, a citromot egészen a húsáig, a sárga és a fehér héjat is teljesen levágva, majd turmixba tesszük a mézzel és 2 dl vízzel, és simára összemixeljük, majd felöntjük a többi vízzel, ízlés szerint tehetünk bele mentát is, akár mixelés előtt is, majd jégkockával kínáljuk poharakba töltve.