Írd be, mit keresel:

Egyszerűsített lasagne istenien, ami 10 perc alatt összeállítható

A lasagnét mindenki szereti, de klasszikusan készítve olyan hosszadalmas és annyi fázisból áll, hogy csak nagyon ritkán kezd neki az ember. Ezzel a trükkös változattal lehet kicsit csalni, és pofonegyszerűen és gyorsan összedobni egy nagyon is szaftos, sajtos, ízletes lasagnét!

Cookta - 2024.09.02.
Egyszerűsített lasagne istenien, ami 10 perc alatt összeállítható

A lasagne rétegekből áll, kell hozzá tészta, töltelék, paradicsomszósz, besamel és sok reszelt sajt – ezek előkészítése pedig idő, ami sokszor nem áll rendelkezésre. A tésztarakottas kicsit trükkösen viszont úgy is elkészíthető, hogy a lasagne-lapok és a főzött húsos vagy zöldséges ragu helyett konyhakész töltött tésztát, például tortellinit használunk, amit ma már elég jó minőségben a szupermarketekben is beszerezhetünk.

A szószokon is egyszerűsíthetünk, ha konzerv hámozott paradicsomot és ricottát összekeverünk kis fűszerrel felturbózva, és ezzel, no meg jó adagnyi reszelt sajttal ezzel rétegezzük a tésztát. Villámgyors, szaftos, sajtos, mindent tud, amit a klasszikus lasagne, 10 perc alatt összeállítható, és bő fél óra múlva már tálalhatjuk is az egyik legkirályabb mediterrán fogást!

Egyszerűsített lasagne raviolival

Hozzávalók:

  • 2 csomag friss ravioli – húsos, spenótos, sonkás, gombás, ki mit szeret
  • 1 konzerv (400 g) hámozott paradicsom
  • 25 dkg ricotta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál morzsolt bazsalikom
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 15 dkg reszelt sajt – pizza-mozzarella vagy trappista
  • kevés őrölt csili ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A hámozott paradicsomot egy tálba öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót és a ricottát, sózzuk, borsozzuk, ha szeretjük, kis csilit is adhatunk hozzá, és botmixerrel az egészet krémesre összecsapatjuk.

Egy sütőtálat kikenünk 1 evőkanálnyi olívaolajjal, és kevés paradicsomos szószt öntünk bele, elsimítjuk, majd kirakosgatjuk a nyers ravioli harmadával. Egyenletesen rákanalazzuk a ricottás paradicsom harmadát, megszórjük egy kevés reszelt sajttal, majd megint ravioli, szósz és sajt következik, amíg az alapanyagok elfogynak. A tetejére jó sok sajtot hagyjuk, majd mehet is a sütőbe, ahol 180 fokon, légkeverés mellett 20-25 percet sütjük, amíg a tészta átfő és a szósz besűrűsödik.

Azonnal tálalhatjuk, ízlés szerint kis reszelt parmezánt kínálhatunk még mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.