Írd be, mit keresel:

Ranch dressing, ami nemcsak a farmerek kedvence

A ranch dressing fogalom, minden amerikai imádja, ezt teszik a salátára, ebbe mártogatják a sült krumplit, a fűszeres csirkeszárnyat, a bundás és ropogós hagymakarikát, mindent! A leginkább farm öntetnek fordítható kiegészítő egy krémes öntet, ami mártogatósnak is tökéletes, és otthon is pikk-pakk összedobható. A receptet klasszikus és vegán változatban is mutatjuk!

Cookta - 2024.09.03.
Ranch dressing, ami nemcsak a farmerek kedvence

A ranch dressing nem fantázianév, egy valódi farm fogadójában készült először Kaliforniában az 50-es évek közepén, és annyira ízlett az odalátogatóknak, hogy szerettek volna belőle haza is vinni. Így a tulajdonos és a salátaöntet kitalálója, Steve Henson kis üvegekbe töltve árusítani is kezdte a zöldfűszerekkel, citromlével és tejföllel készülő szószt, amit persze a saját farmjuk után neveztek el Hidden Valley Ranch Dressingre. Így indult világhódító útjára a ma már első számú amerikai öntet, amit persze sok gyártó hamar lekoppintott, és némi módosításokkal és tartósabb alapanyagokkal készítik, mint az eredeti.

A ranch dressing amúgy tényleg nagyon finom, friss és pikáns, krémes és lágy egyszerre, amire egy gyors klasszikus és egy vegán alterenatívát is mutatunk!

Klasszikus ranch dressing

Hozzávalók:

  • 1 kis pohár (175 g) tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál szárított vagy 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 teáskanál szárított vagy 1 evőkanál friss kapor
  • 1 teáskanál szárított vagy 1 evőkanál friss snidling
  • 1 teáskanál fokhagymapor vagy 1 gerezd friss zúzott fokhagyma
  • 3-4 evőkanálnyi tej
  • só, bors

Elkészítés: Egy kis tálkában a tej kivételével az összes alapanyagot beletesszük, kikeverjük, majd a tejjel ízlés szerinti sűrűségre beállítjuk – mártogatósnak jobb sűrűbbre hagyni, salátához hígítjuk kis tejjel vagy akár vízzel. Jót tesz neki, ha áll egy kicsit, míg összeérnek az ízek…

Ranch dressing – vegán változat

Hozzávalók:

  • 15 dkg tofu
  • 1 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál szárított vagy 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 teáskanál szárított vagy 1 evőkanál friss kapor
  • 1 teáskanál szárított vagy 1 evőkanál friss snidling
  • 1 teáskanál fokhagymapor vagy 1 gerezd friss zúzott fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés: Az összes alapanyagot egy turmixba vagy késes robotgépbe tesszük, és alaposan összeturmixoljuk, amíg krémes, selymes lesz. Ízlés szerint egy kis vízzel még hígíthatunk rajta, ha öntetnek készítjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.