A ranch dressing fogalom, minden amerikai imádja, ezt teszik a salátára, ebbe mártogatják a sült krumplit, a fűszeres csirkeszárnyat, a bundás és ropogós hagymakarikát, mindent! A leginkább farm öntetnek fordítható kiegészítő egy krémes öntet, ami mártogatósnak is tökéletes, és otthon is pikk-pakk összedobható. A receptet klasszikus és vegán változatban is mutatjuk!
A ranch dressing nem fantázianév, egy valódi farm fogadójában készült először Kaliforniában az 50-es évek közepén, és annyira ízlett az odalátogatóknak, hogy szerettek volna belőle haza is vinni. Így a tulajdonos és a salátaöntet kitalálója, Steve Henson kis üvegekbe töltve árusítani is kezdte a zöldfűszerekkel, citromlével és tejföllel készülő szószt, amit persze a saját farmjuk után neveztek el Hidden Valley Ranch Dressingre. Így indult világhódító útjára a ma már első számú amerikai öntet, amit persze sok gyártó hamar lekoppintott, és némi módosításokkal és tartósabb alapanyagokkal készítik, mint az eredeti.
A ranch dressing amúgy tényleg nagyon finom, friss és pikáns, krémes és lágy egyszerre, amire egy gyors klasszikus és egy vegán alterenatívát is mutatunk!
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy kis tálkában a tej kivételével az összes alapanyagot beletesszük, kikeverjük, majd a tejjel ízlés szerinti sűrűségre beállítjuk – mártogatósnak jobb sűrűbbre hagyni, salátához hígítjuk kis tejjel vagy akár vízzel. Jót tesz neki, ha áll egy kicsit, míg összeérnek az ízek…
Ranch dressing – vegán változat
Hozzávalók:
Elkészítés: Az összes alapanyagot egy turmixba vagy késes robotgépbe tesszük, és alaposan összeturmixoljuk, amíg krémes, selymes lesz. Ízlés szerint egy kis vízzel még hígíthatunk rajta, ha öntetnek készítjük!