Nem kell félni a mexikói ízektől, hiszen a legtöbb alapanyag könnyedén beszerezhető bárhol, hamar elkészülnek, és elbűvölően karakteres ízük van. Most egy szuper kukoricaleves receptjével készültünk!
A mexikói konyha egyik legkedveltebb alapanyaga a kukorica, nem véletlenül, hiszen olcsó és nagyon ízletes fogások készülhetnek belőle – ilyen például a kukoricalisztből készült tortilla vagy éppen a quesadilla. Jó hír, hogy nekünk most nem kell tésztát gyúrni, csak egy könnyű és gyors levest dobunk össze, amelyhez konzerv kukoricára, jó sok vöröshagymára és egy csepp kreativitásra lesz szükség!
Ennél a levesnél nem érdemes fukarkodni a csípős, karakteres fűszerek használatával, valamint nyugodtan főzhetjük nagyobb tételben is, hiszen 1-2 nap tárolás után az ízek jobban összeérnek majd. Tálalásnál pedig a nachos semmiképp ne maradjon le!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A vöröshagymákat apróra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk. A konzerv kukoricát leszűrjük, hozzákeverjük a hagymához, jól összepirítjuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
Felengedjük vízzel, majd letakarjuk, és hagyjuk főni néhány percet. Ha ezzel megvagyunk, hozzáöntjük a tejszínt, és időnként megkeverve 5 perc alatt készre főzzük. Akár kicsit össze is turmixolhatjuk, hogy krémes és darabos is legyen egyszerre.
A tetején reszelt sajttal, tortillacsipsszel, esetleg jalapeno-paprikával tálaljuk.