Írd be, mit keresel:

Sajtkéregben sült hal – kezdőknek is sikerülni fog, és nem is hizlal

Sajnos ritkán eszünk halat, bár mindig megfogadom, hogy ez nem így lesz. Ha jól tudom, heti egyszer mindenképpen érdemes lenne valamiképpen magunkhoz venni a bennük levő értékes anyagok miatt.

Cookta - 2024.09.05.
Sajtkéregben sült hal – kezdőknek is sikerülni fog, és nem is hizlal

A mostani ételhez hasonlót egyszer már készítettem, kicsit bonyolultabb is volt, más volt a köret. Most teljesen natúrra vettem a figurát, hagytam, hogy az alapanyagok íze magáért beszéljen, és bizony így is szuper lett. Fantasztikusan finom a sajtbundában, omlós, ízletes…

Forrás:
Hajós Ágnes

Alakbarát, szénhidrátmentes, a sült zöldségekkel diétába is illeszthető. Ja, és annyira egyszerű, hogy a legkétbalkezesebbek is simán nekiállhatnak. 🙂

Sajtkéregben sült hal grillezett zöldségekkel

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg tengeri halfilé
  • 30 dkg edami vagy puha trappista sajt
  • só, fehérbors
  • cukkini, bébirépa, paprika, stb., összesen kb. 60 dkg zöldség
  • zöldfűszer ízlés szerint
  • olívaolaj
  • 1 tojás

Elkészítés: A halfilét nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy grillserpenyőt felhevítünk, bekenjük olívaolajjal. A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük egy csipet sóval.

A halszeleteket először a tojásba, majd a reszelt sajtba forgatjuk, jól rányomkodjuk. A forró serpenyőbe fektetjük, addig sütjük, míg a sajtbunda ropogósra sül, ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.

Közben a zöldségeket félcentisre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kedvenc fűszerünkkel (én most kakukkfüvet használtam, jól megy a halhoz). Ezeket is megsütjük, nem kell teljesen puhára, maradhatnak roppanósak.

Tálaláskor petrezselyemmel díszíthetjük.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.