Írd be, mit keresel:

Fordított minipiték csirkével – krémes raguval, roppanós tésztával

Krémes, tejszínes, sajtos és csirkés, pite is, meg nem is – nagyon gyors, mutatós és finom, ráadásul a maradék sült hús is új értelmet nyer benne. Sütéssel együtt is szűk fél óra alatt megvan, szokatlan, de kellemes meglepetést tartogat ez a csirkés minipite.

Cookta - 2024.11.22.
Fordított minipiték csirkével – krémes raguval, roppanós tésztával

Fordított kis egyszemélyes piték, alul a töltelék, a tetején sül ropogósra a leveles vajas tészta, nem áztatja el a selymes, tejszínes, fűszeres ragu – a kis formáknak köszönhetően gyorsan elkészül, és csinosan is tálalható némi salátával körítve.

Ha van maradék sült vagy főtt csirkénk, akkor igazán egyszerű és szupergyors recept, ráadásul maradékmentő, de nyers csirkemellel is érdemes nekiállni – 2 perccel több idő a serpenyőben, és így is tökéletesre sül majd a hús a minipitékben.

Csirkés minipite

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20–25 dkg maradék sült vagy főtt csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • nagyobb csipet csilipehely
  • 5 szál friss kakukkfű vagy 1 kávéskanálnyi szárított
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 evőkanál mustár
  • 1,5 dl tejszín
  • só, bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés: A póréhagymát és a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, 2 evőkanál forró olívaolajon egy serpenyőben megfonnyasztjuk. Közben apróra vágjuk a sült vagy főtt csirkehúst, és a zöldborsóval együtt a hagymákhoz adjuk, 2-3 perc alatt összepirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt és a mustárt, a csilit, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, a kakukkfüvet, összeforgatjuk, majd egy nagyobb csipetnyi kivételével a reszelt sajtot is belekeverjük. A keveréket szufléformákba osztjuk, majdnem színültig.

A leveles tésztát kiterítjük, és a formáknál kicsit nagyobb köröket vágunk belőle, a formák tetejére fektetjük, körben lenyomkodjuk. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk a félretett reszelt sajttal, 200 fokos sütőbe toljuk, 12–15 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve tányérra tesszük, és salátával kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.