Írd be, mit keresel:

Almás levél – frappáns finomság fűszeresen

Kezdő háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak ennek az egyszerű süteménynek a sütéséhez, és a siker garantált: szeretni fogja az egész család!

Cookta - 2024.11.24.
Almás levél – frappáns finomság fűszeresen

Nagyon egyszerű és frappáns finomság az almás levél, az előnyújtott leveles tésztának köszönhetően gyorsan elkészül, pénztárcabarát és tényleg finom – a fűszeres almás töltelékkel mi nagyon szerettük.

Forrás: Kard Éva

Az almákat először mézzel, almáspite-fűszerkeverékkel pároljuk elő, majd kihűtve kerüljön a tésztára. Sütés közben finom fahéjillat lengi majd be a konyhát, a család pedig alig várja, hogy végre megkóstolhassa. A ropogósra sült tészta a fűszeres almával langyosan pedig olyan finom, hogy pillanatok múlva már morzsája sem marad.

Almás levél

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1-2 db alma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál almáspite-fűszerkeverék
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

Elkészítés: Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk fel kisebb kockákra a húsát.

A mézet hevítsük fel, adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg az almáspite-fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral, majd pároljuk pár percig, hogy az alma még roppanós maradjon. Ezután hűtsük ki egészen, majd tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük le a levét.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírral együtt, majd vágjuk fel egyforma kockákra. Mindegyik tésztakocka közepére tegyünk a lecsepegtetett almából, a széleket kenjük meg vékonyan felvert tojással, majd formázzuk meg. A széleket egy villával nyomkodjuk le, nehogy szétnyíljon sütés közben, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vékonyan kenjük le szintén tojással.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb sütőben süssük szép pirosra. Én légkeverésnél 170 fokon sütöttem.

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. Langyosan egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.