Írd be, mit keresel:

A legfinomabb forró csoki – naranccsal és csilivel

Tegye fel a kezét, aki ne vágyna ezeken a téli szürke, hűvös, undok, korán sötétedő napokon hazaérve egy melengető és kényeztető, fűszeres italra! A forró csoki sosem okoz csalódást, pláne ha jó sűrű és krémes, és egy kicsit fűszeres is. Házilag - nem porból! - készítve is nagyon egyszerű és gyors, narancsos-csilis ízesítéssel pedig verhetetlen!

Cookta - 2024.11.27.
A legfinomabb forró csoki – naranccsal és csilivel

Sűrű, de nem túl tömény, nem csak csokis és édes, hanem tele van ízzel, igazi csokival készül ez a változat, a forró gyönyörűséget egy kis csili teszi tüzesebbé és narancs pikánsabbá, amolyan ünnepekre hangolódós ital, ami kuckózáshoz, baráti beszélgetésekhez, de közös gasztrojándék készítéshez is remek.

A krémes és sűrű forró csoki titka a kukoricakeményítő vagy étkezési keményítő, brutális mennyiségű csoki nélkül is igazán dús és kényeztető ital készíthető vele pár perc alatt, ami egy kis tejszínhabbal megkoronázva desszertnek is beillik, annyira gazdag! A fotókon látható csili csak dekoráció – elég egy egész kevés a forró csokiba, úgy lesz igazán isteni! 😉

Sűrű forró csoki naranccsal és csilivel

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 5 dl tej
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél narancs leve és héja
  • 2 csipet őrölt csili
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés: A tejet egy lábasban felforrósítjuk 1 csomag vaníliás cukorral, közben a kakaóport, az étkezési keményítőt és a vizet simára keverjük, a tejhez öntjük, beletördeljük a csokit, és folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, belefacsarjuk a narancs levét, és elkeverve poharakba töltjük.

Közben a behűtött tejszínt a maradék 1 csomag vaníliás cukorral habbá verjük, a forró csokira kanalazzuk, majd megszórjuk a narancs lereszelt héjával.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.