Írd be, mit keresel:

Mennyei maradékmentő: kalácspuding áfonyával és krémsajttal

Őrülten egyszerű, gyors és kiadós finomság a kalácspuding, amiben ráadásul új életre kelthetjük a szikkadt kalácsot vagy kicsit megfáradt, már nem annyira csábító péksüteményt. Ez a változat krémsajttal és áfonyával készül, finoman szaftos és lágy, és persze más gyümölcssel is készíthető.

Cookta - 2024.11.27.
Mennyei maradékmentő: kalácspuding áfonyával és krémsajttal

Melegen, langyosan, hidegen is finom, puha és krémes, pillanatok alatt összedobható, nem mellesleg megmenthető vele a már nem igazán friss maradék kalács, briós, kifli vagy zsemle – csak arra érdemes figyelni, hogy sós ízesítésű ne kerüljön bele. Csak egy kis tojásos-tejes édes keverék, fagyasztott gyümölcs kell hozzá, hihetetlenül egyszerű, és leves után másodiknak, magában uzsonnára, de a maradék akár még reggelire is tökéletes.

Hogy még lágyabb és puhább legyen, érdemes a kalácsokat és a gyümölcsöt összefogó keverékbe egy kis natúr krémsajtot is tenni, istenien selymes így, ízesítőként pedig alap a vanília, de akár egy kis fahéjjal, gyömbérrel, esetleg kókuszreszelékkel is lehet rajta turbózni – ha pedig épp nincs a fagyasztóban áfonya, akkor erdei gyümölcs, meggy, málna, eper is jó hozzá, de akár befőtt is használható hozzá, az a lényeg, hogy mennyei – elrontani egyikkel sem lehet!

Áfonyás-krémsajtos kalácspuding

Hozzávalók:

  • 1 közepes fonott kalács vagy fél bagett vagy kb. 4 kifli vagy zsemle is jó hozzá
  • 3 tojás
  • 4 dl tej
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 jó maréknyi fagyasztott áfonya
  • diónyi vaj a formához

Elkészítés: A kalácsot felkockázzuk, és egy jól kivajazott sütőtálba vagy jénaiba tesszük, egyenletesen megszórjuk a fagyos áfonyával.

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a krémsajtot és a tejet, kézi habverővel simára keverjük, majd a cukrot és a vaníliát is belekeverjük, és egyenletesen a kalácsra locsoljuk, 10 percet állni hagyjuk, hogy a kalács megszívja magát egy kicsit.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük. Melegen, langyosan, hidegen is finom, a maradék reggelinek is tökéletes.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.