A péksüteményeket régóta itthon sütöm mindig, és most épp elfogyott, ráadásul a bablevesünkhöz sem volt pogácsa. Nekem meg nem volt kedvem kelesztgetni meg gyúrogatni. Így született ez a szupergyors és egyszerű sós muffin, ami tökéletes zsemle - de még sajtos pogi helyett is.
Eszembe jutott, hogy a muffinok ilyen öt perc alatt összekeverhető valamik, miért ne süthetnék ebből egy sós változatot. Volt egy kis sajtom, utánanéztem az arányoknak és nemsokára az asztalon is volt.
Nem annyira könnyű a tésztája, mint egy egyszerű zsemlének vagy egy jóféle kelesztett pogácsának, de nagyon finom, és tényleg pikk-pakk összedobható.
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, sóval és borssal. A tojást kikeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal. A két részt összekeverjük, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírkapszlival, háromnegyedig töltjük a masszával. A sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbát alkalmazhatunk.